Hlavní obsah

Kušnír na drama v Kluži se Spartou nikdy nezapomene. Bylo by fajn to zopakovat s Libercem, říká

Praha

Před třemi lety zažil fotbalista Ondřej Kušnír v Kluži zápas, na který nezapomene. S pražskou Spartou po nevídaném dramatu zvítězil v Evropské lize 3:2 gólem v páté minutě nastavení a vůbec by se nezlobil, kdyby se stejný výsledek opakoval i dnes večer v dresu Liberce v úvodním duelu třetího předkola Ligy mistrů.

Foto: www.slovanliberec.cz

Ondřej Kušnír v dresu Slovanu Liberec.

Článek

„Ten zápas mám v paměti pořád a myslím, že to tak bude do konce života. Něco takového jsem snad nikdy nezažil. Vedli jsme 2:1, oni dohrávali v devíti a v 90. minutě vyrovnali na 2:2. Pak ještě měli stoprocentní šanci, ale my jsme z protiútoku dali na 3:2," vzpomínal Kušnír na duel základní skupiny Evropské ligy.

Se Spartou porazil Kluž i v prvním duelu na Letné, nyní ale očekává jiné zápasy. „Je to tři roky zpátky, bude to úplně jiné mužstvo s novými hráči.," odhadoval. Herní styl ale podle něj Kluž nezměnila. Stále spoléhá na individuality, ve svém středu má hned devět Portugalců a čtyři Brazilce.

„Hrají hodně na sebe. Ale pokud předvedeme týmový výkon, věřím, že bychom přes ně postoupit mohli. Důležité bude, abychom dovezli nějaký solidní výsledek pro domácí odvetu. Kdyby to bylo 3:2 jako se Spartou, byli bychom spokojeni," přiznal Kušnír.

Liberec ho kupoval jako náhradu za Gebre Selassieho na pravého beka, v sobotu v lize v Příbrami však nastoupil na pravé straně zálohy. „Záleží na trenérovi, jak se rozhodne. Ale vždycky se snažím spíš útočit než bránit," dodal.

Liberec bude postrádat stopera Nezmara, který kvůli zlomenému malíčku do Rumunska vůbec neodletěl, chybět bude i zraněný Rabušic.

Zápas začíná ve 20.45 a hlavním rozhodčím je Turek Yildirim. Vysílá přímým přenosem Sport 1.

Pravděpodobné sestavy
Kluž: Stancioiu - Pinto, Cadú, Rada, Sepsi - Deac, Muresan, Saré, Bastos - Kapetanos, Sougou.
Liberec: Bičík - Kušnír, Tóth, Kelič, Fleišman - Vácha, Janů - Bosančič, Štajner, Breznaník - Šural.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články