Hlavní obsah

Lavička: Před odvetou je všechno otevřené

LIBEREC

Před odvetou žijeme, všechno je ještě otevřené. Tak mluvil trenér libereckých fotbalistů Vítězslav Lavička poté, co jeho tým ve středečním úvodním zápase 3. předkola Ligy mistrů uhrál na domácí půdě bezbrankovou remízu se Spartakem Moskva. Lavička po utkání litoval toho, že Slovan nevstřelil alespoň jednu branku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Liberce Vítězslav Lavička

Článek

Podle něj ale postupové šance obou týmů zůstávají vyrovnané. "Není na místě být přehnaně zklamaný, ale ani přehnaně optimistický. Je to zkrátka otevřené," řekl Lavička na tiskové konferenci. Podle něj Spartak v Liberci potvrdil svoji vysokou kvalitu. "Věděli jsme, že jsou velmi silní. A oni to tady potvrdili. Vyšel nám vstup, ale na konci prvního poločasu jsme aktivitu ztratili. Možná to bylo i přílišnou nervozitou některých hráčů," uvedl liberecký kouč.

Lavička ocenil především defenzivní hru Spartaku, která toho libereckým fotbalistům mnoho nepovolila. "Oni hráli dozadu kompaktně, těžko jsme se tam dostávali, přestože jsme se ve druhém poločase zlepšili. Zkoušeli jsme to ze hry, brejků, centrů ze stran i standardních situací. Bohužel to nemělo patřičný účinek," uvedl Lavička. Litoval hlavně neproměněné šance Pospěcha z 67. minuty, kdy mu Hodúr míč předložil před prázdnou branku. "Určitě Hodúrovi nebudu vyčítat, že nestřílel. Škoda, že to Zbyněk (Pospěch) nevyřešil gólově," řekl Lavička.

Věří, že jeho hráči v odvetě ještě Spartak potrápí. "Většina našich hráčů nemá zkušenosti z takhle těžkých zápasů, ale po dnešku jsou o jednu velkou zkušenost bohatší. Nemám důvod nevěřit, že to v Moskvě nezvládneme," uvedl Lavička. Starosti mu dělá zranění útočníka Parkse, jenž si v závěru utkání podvrtnul kotník.

Moskvané odjížděli z Liberce po bezbrankové remíze spokojení. "Jsem spokojen s výsledkem i výkonem, hráli jsme svoji hru až do konce utkání," uvedl trenér Vladimir Fedotov. Mrzelo jej pouze to, že ve druhém poločase Spartak neproměnil jasnou šanci, konkrétně útočník Cavenaghi. Stejně jako Lavička si myslí, že před odvetou jsou postupové šance týmů rovnocenné. "V pohárech se rozhoduje až po dvou zápasech, to hlavní přijde až v Moskvě," podotkl Fedotov.

Reklama