Hlavní obsah

Lens chce na úkor italských klubů místo v Lize mistrů

LENS

Francouzský klub Racing Lens tvrdí, že by mu po korupčním skandálu v italském fotbale měla Evropská fotbalová unie UEFA přidělit jedno ze čtyř míst pro týmy Serie A v Lize mistrů. Lens obsadil v uplynulém ročníku francouzské ligy čtvrté místo a zajistil si účast v Poháru UEFA. Nyní by ale klub rád získal na úkor italských mužstev místo v lukrativní Lize mistrů.

Foto: REUTERS

Ozbay Ilhan z Gaziantepsporu (vpravo) stíhá Oliviera Thomerta z Racingu Lens.

Článek

"Jak to tak vypadá, Itálie vyšle do Ligy mistrů sedmý, osmý nebo dokonce i devátý tým z ligy," řekl předseda Lensu Gervais Martel. "Desátý, jedenáctý a dvanáctý klub půjdou do Poháru UEFA. V naší lize nezajišťuje ani páté místo start v Poháru UEFA," uvedl.

Podle pravidel UEFA by měly místa po potrestaných Juventusu a AC Milán zaujmout kluby ze stejné země. Francouzi ale doufají, že rozsah korupčního skandálu v Itálii donutí UEFA k výjimce.

Na základě pátečních rozsudků, proti nimž se ovšem potrestané kluby chystají odvolat, budou Ligu mistrů hrát Inter Milán, AS Řím, Chievo a Palermo. Livorno, Parma a Empoli, kterému ale zatím chybí potřebná licence, by měly hrát Pohár UEFA.

Reklama

Související témata: