Hlavní obsah

Letenský mistr penalt selhal ve špatnou chvíli. Hlavou se mi honila sprostá slova, přiznal Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proměnil devět penalt v řadě, platil za neomylného exekutora. V nejnevhodnější chvíli ale zklamal. Kapitán Sparty Ladislav Krejčí na úvod penaltového rozstřelu v nervydrásající odvetě 3. předkola Ligy mistrů proti Kodani nastřelil břevno, Pražané nakonec rozstřel nezvládli. Prestižní soutěž se jich poosmnácté po sobě týkat nebude...

Co mi blesklo hlavou, když jsem nedal penaltu? Sprosté slovo..., přiznal Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

 
Článek

„Když se míč odrazil od břevna, honila se mi hlavou sprostá slova. I tak jsem ale věřil, že postoupíme. Bohužel se to nepovedlo," smutnil Krejčí po dramatickém utkání, které začalo pro Spartu šokem, když inkasovala v 15. vteřině. Pak se ale vzepjala k výbornému výkonu, vstřelila tři góly a sahala po postupu.

„Samozřejmě nás vyřazení velice mrzí, Ligu mistrů nehrajeme každý rok. Ale za to, co jsme předvedli, jsem na tým hrdý. Po bleskovém úderu Dánů jsme se vrátili do zápasu. Naše reakce byla skvělá. Možná nám i ten gól pomohl, Kodaň nemusela být tolik aktivní dopředu, naopak my jsme chytli vyšší jistotu do ofenzivy," podotkl Krejčí, kterému sudí kvůli faulu neuznal gól hlavou po rohovém kopu. Další dvě šance mu lapil vynikající brankář Kodaně.

Fanoušci FC Kodaň pochodovali Prahou a za doprovodu policie dorazili na LetnouVideo: Sport.cz

„Šel jsem do každé šance s čistou hlavou. V životě prostě musíte zažít i nepříjemné situace, abyste mohli zažít ty dobré. Těch dobrých bylo v posledních měsících hodně, bohužel teď přišla špatná. Věřím ale, že nás tohle všechno posune dopředu a budeme do budoucna odolnější," uvedl Krejčí, který nechtěl soudit, jestli prožil v úterý večer na Letné největší zklamání v kariéře.

„Těžkých momentů, týmových i osobních, jsem zažil už hodně. Jasně, Liga mistrů se nehraje běžně, odpovídá tomu také naše zklamání. Zkrátka takový je někdy sport," uzavřel letenský kapitán.

Reklama