Hlavní obsah

Ligu mistrů jako trenér nezažil. Je to obrovská výzva a motivace, říká Bílek před odvetou s Karabachem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ligu mistrů v roli kouče nikdy nezažil. Teď stojí s Plzní těsně před její bránou. Trenér Michal Bílek tvrdí, že pokud Viktoria zopakuje v úterní odvetě poctivý výkon z Baku, může Karabach vyřadit a rozrazit postupovou bránu. „Liga mistrů je náš velký sen, obrovská výzva. Víme, že jsme doma dlouhodobě silní. Věřím, že bilanci v úterý zachováme," řekl Bílek na pondělní tiskové konferenci v Dosoan Aréně. V Ázerbájdžánu jeho tým uhrál bezbrankovou remízu.

Jhon Mosquera v zápase proti KarabachuVideo: Sport.cz

 
Článek

Je pro vás úterní odveta play off Ligy mistrů nejdůležitějším zápasem v pozici trenéra na klubové úrovni?

Pravděpodobně to tak bude. Ligu mistrů jsem nikdy nezažil, spousta kluků taky ne. Je to pro nás obrovská výzva. Věřím, že potvrdíme výkon z Baku.

S ohledem na úvodní utkání, jaký recept by mohl na Karabach platit?

Mluvil jsme o tom už po zápase v Baku. Jejich kvalita v ofenzívě je velká, všichni hráči jsou rychlostně i technicky vybaveni. Nesmíme jim dát kousek prostoru a držet je dál od naší brány. Plus je potřeba chodit rychle nahoru. Věřím, že zopakujeme poctivý výkon, navíc do něj dáme víc kvality dopředu. Potom by to s postupem mohlo vyjít.

Jak se postaví Plzeň ke zkratu Qoseho?
Ve víkendovém duelu plzeňského B-týmu na půdě pražské Admiry předvedla zkrat letní posila, albánský záložník Kristi Qose. Poté, co uviděl druhou žlutou kartu, strčil do rozhodčího. Jak bude reagovat Viktoria? "Situace řešíme, Qose ale není v nominaci na zápas s Karabachem. K záležitosti se vyjádříme po středeční odvetě," uvedl plzeňský tiskový mluvčí Václav Hanzlík.

Ligu mistrů zažili vaši asistenti Marek Bakoš, Pavel Horváth, Matúš Kozáčik. Mají nyní větší prostor, aby mentálně působili na méně zkušené hráče?

Zápas je důležitý, ale důležitý je úplně každý. I jakýkoli ligový. Na tlak jsme v Plzni zvyklí. Víme, o co hrajeme. Nemyslím, že budeme nervóznější než jindy.

Bude chybět vykartovaný kapitán Lukáš Hejda. Už víte, jak a kým ho nahradit?

Máme dvě varianty, jak vzadu hrát. Jedna z nich je tříobráncová. Venca Jemelka zahrál v Baku na levém kraji velmi dobře, je velká pravděpodobnost, že v odvetě na tomto postu nastoupí.

Postoupí Plzeň do základní skupiny Ligy mistrů, příspěvek z pořadu Přímák s Martinem VozábalemVideo: Sport.cz

Očekáváte podobné utkání jako v Baku?

Myslím, že bude hodně podobné. Karabach vyhrál v předchozím předkole v odvetě v Budapešti. Ferencvároš dostal branku, otevřel hru, což je přesně to, co Karabach chce. V tom musíme být obezřetní. Stejně tak musíme být stoprocentní v disciplíně. Pokud chceme postoupit, nesmíme si dovolit reagovat na soupeře ani na rozhodčího.

Stanice Premier Sport 2 odvysílá úterní odvetu play off Ligy mistrů UEFA mezi Viktorií Plzeň a Karabachem. Přímý přenos, který budou kompletně vyrábět zástupci O2 TV Sport, začíná v úterý 23.8.2022 již ve 20:00 hodin. Ve studiu přivítá dvojice moderátorů ve složení Petr Svěcený a Libor Bouček experty Davida Limberského a Miroslava Jirkala. Do zápasového studia, jenž bude přímo v Doosan Areně, dorazí ale i speciální hosté, přislíbena je účast Daniela Koláře či Marka Ztraceného. Přímým přenosem provede komentátorské duo ve složení Jan Homolka a Aleš Svoboda. Aktuální informace z plochy přinese divákům reportér Radek Šilhan.
Uzavře Plzeň úspěšně své letní snažení a postoupí do základní skupiny Ligy mistrů?
ano
88 %
ne
12 %
Celkem hlasovalo 415 čtenářů.

Reklama