Hlavní obsah

PAOK Soluň - Benfica Lisabon 1:4Ligu mistrů si zahraje Benfica Lisabon, Eindhoven a po velkém obratu i Crvena hvezda Bělehrad

Praha

Fotbalisté Benficy Lisabon v odvetě čtvrtého předkola Ligy mistrů zvítězili v Soluni nad PAOK 4:1 a v součtu s domácí remízou 1:1 postoupili do základní skupiny. Tam se kvalifikovaly i PSV Eindhoven a premiérově Crvena zvezda Bělehrad, která překvapivě vyřadila Salcburk. "Milionářská" soutěž tak zná všech 32 účastníků skupinové fáze.

Foto: Giannis Papanikos, ČTK/AP

Fotbalisté Benfiky Lisabon si zahrají základní skupinu Ligy mistrů

Článek

Plzeň bude při čtvrtečním losování ve čtvrtém koši, pro posun do třetího koše potřebovala vyřazení alespoň dvou celků z trojice Benfica, PSV, Salcburk. PAOK po nadějné remíze z Lisabonu začal výborně i doma a ve 13. minutě otevřel skóre Prijovic.

Benfica ale zbytek poločasu ovládla a během 19 minut výsledek otočila třemi brankami. Trefili se Jardel, Salvio z penalty a Pizzi. Pět minut po pauze Salvio proměnil i druhý pokutový kop.

Eindhoven proti Borisovu nezaváhal

PSV Eindhoven na svém stadionu porazil BATE Borisov 3:0 a navázal na vítězství 3:2 z Běloruska. V úvodním poločase skórovali Bergwijn a De Jong, po hodině hry se prosadil také třetí útočník Lozano. Český záložník Sadílek tentokrát nebyl ani na lavičce nizozemského týmu.

Salcurk neudržel nadějné vedení

Salcburk doma s Crvenou zvezdou neudržel dvoubrankové vedení a po výsledku 2:2 vypadl, protože úvodní zápas v Bělehradu skončil bezbrankovou remízou. Rakouský šampion se poprvé prosadil díky trefě Daboura z 45. minuty a izraelský útočník krátce po pauze zvýšil z penalty.

Hosté však předvedli nečekaný comeback a Ben Nabouhane jim slepenými góly mezi 65. a 66. minutou zajistil první postup do skupiny v novodobé historii LM.VVV

Odvetné zápasy 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Mistrovská část:
PSV Eindhoven - BATE Borisov 3:0 (1:0)
Branky: 14. Bergwijn, 36. De Jong, 62. Lozano. První zápas 3:2, postoupil PSV.
Salcburk - Crvena zvezda Bělehrad 2:2 (1:0)
Branky: 45. a 48. z pen. Dabour - 65. a 66. Ben Nabouhane. První zápas 0:0, postoupil Bělehrad.
Nemistrovská část:
PAOK Soluň - Benfica Lisabon 1:4 (1:3)
Branky: 13. Prijovic - 26. a 50. obě z pen. Salvio, 20. Jardel, 39. Pizzi. ČK: 76. Matos (PAOK). První zápas 1:1, postoupila Benfica.

Reklama

Související témata: