Hlavní obsah

Limberský je nejdražší, Horváth nejlevnější. Ribéry přesto stojí dvakrát tolik, co celá Plzeň

Mnichov

Bude to souboj dvou zcela odlišných světů. Uznávaný německý server Tranfermarkt ocenil celý kádr fotbalistů Viktorie Plzeň na 20,5 miliónu eur, což je v přepočtu asi 533 miliónů korun. Jenže hodnota hráčů Bayernu je dohromady 483 miliónu eur, tedy 12,5 miliardy korun. Ceny, které Transfermarkt uvádí, se velmi často kryjí s částkami, za něž jsou hráči prodáváni. Projeví se tento faktor i ve středečním zápase Ligy mistrů v Allianz Areně (výkop v 20:45, online na Sport.cz)?

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Nejdražší hráč Viktorie Plzeň, obránce David Limberský, zřejmě do dnešního zápasu s Bayernem kvůli zranění nenastoupí.

Článek

Fotbalisté Plzně se chystají na zápas proti Bayernu Mnichov.

Pochopitelně jsou hráči bavorského klubu mnohem dražší. Pokud srovnáme jen základní jedenáctky, v nichž oba týmy nejčastěji nastupují, pak nejlevnější je pravý obránce Rafinha, u něhož je uváděna cena 7,5 miliónu eur, zatímco nejdražší hráč Plzně David Limberský by stál „jen" 2,5 miliónu eur. Stejnou hodnotu jako brazilský bek má ale Vladimír Darida, kterého Plzeň v létě prodala do Freiburgu.

Ribéry za 42 miliónů eur

Pohled na ceny některých hráčů Bayernu nabízí zajímavá srovnání. Nejblíže uvedené hodnotě celého kádru Plzně jsou záložník Xherdan Shaqiri a stoper Jérome Boateng, kteří stojí shodně 20 miliónů eur. Nejdražšími hráči Bayernu jsou naopak útočník Thomas Müller a záložník Mario Götze, ti mají každý hodnotu 45 miliónů eur.

Nejlepší evropský fotbalista minulé sezóny podle UEFA Franck Ribéry stojí 42 miliónů eur, jen o dva milióny levnější je motor mnichovského klubu Bastian Schweinsteiger. „Pouhých" 22 miliónů pak stojí Arjen Robben a na 37 mil. vyjde španělský záložník Javi Martínez. Kapitán týmu obránce Philipp Lahm přijde na 30 miliónů eur, stejně jako gólman Manuel Neuer.

Nejdražšími hráči Viktorie jsou momentálně David Limberský za 2,5 miliónu a Daniel Kolář, vyčíslený na 2 milióny. Útočníka Marka Bakoše si lze pořídit za 1,2 miliónu, Stanislava Tecla za 900 tisíc eur a Tomáše Wágnera za 750 000. Cena dvou mladých útočníků by ale měla jít nahoru, pokud budou hrát a dávat góly. Pavel Horváth, jehož kvality tolik opěvuje kouč Bayernu Josep Guardiola, by stál jen 300 tisíc eur a z kádru vítěze Ligy mistrů by byl nejlevnější.

Čech je nejdražší

Nejdražším hráčem současnosti je podle německého serveru Lionel Messi za 120 miliónů eur, ale Barcelona by jej prodala mnohem dráž. Cristiano Ronaldo je o dvacet miliónů levnější, a podle mnohých odborníků přeplacený Gareth Bale má hodnotu „jen" 80 miliónů.

Z českých fotbalistů stojí nejvýše pětadvacetimiliónový Petr Čech, u kapitána reprezentace Tomáše Rosického je uvedena cena 2 milióny euro. Václav Kadlec si polepšil na pět miliónů, ale o jeden víc by stál útočník Villans Libor Kozák. Žádný z dalších reprezentantů pak ani zdaleka nepřekročí částku deseti miliónů eur.

Jak dopadne souboj fotbalistů Plzně s Bayernem Mnichov?
Zvítězí Bayern
67,3 %
Plzeň favorita zaskočí a vyhraje
22,9 %
Utkání skončí remízou
9,8 %
Celkem hlasovalo 23022 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid