Hlavní obsah

Lineker přirovnal debakl k prohře premiérky o brexit. Chtěli bychom ji vidět bránit Saného, reaguje Schalke

Praha

Nejvyšší prohra německého klubu v historii Ligy mistrů, zároveň druhá největší celkově. Úterní debakl fotbalistů Schalke 0:7 v osmifinálové odvetě s Manchesterem City, k němuž gólem a třemi asistencemi významně přispěl bývalý hráč „horníků" Leroy Sané, spustil na sociálních sítích lavinu žertů. Německý klub rukavici přijal, prostřednictvím svého twitteru neméně vtipně reagoval. Například na popíchnutí od legendárního anglického útočníka Garyho Linekera.

Sestřih utkání fotbalové Ligy mistrů Manchester City - SchalkeVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Když duel na Etihad dospěl ke konci, poslal Lineker do světa vzkaz: „Když to srovnám, porážka Schalke je stejně těžká jako dnešní prohra anglické premiérky." Tamní parlament totiž v úterý opět neschválil podobu dohody o odchodu Británie z EU, kterou mu předložila premiérka Theresa Mayová. O plných 149 hlasů.

Reakce německého klubu byla sympatická i vtipná zároveň. „Rádi bychom viděli Theresu, jak by bránila Leroye Saného," objevilo se vzápětí na oficiálním twitterovém účtu Schalke. Německý reprezentant Sané, kterého Manchester v létě 2016 vykoupil za více než miliardu korun právě ze Schalke, se s bývalým klubem vůbec nemazlil. V úvodním duelu (výhra City 3:2) se blýskl báječným gólem z přímého kopu, v úterý k jedné trefě přidal tři asistence.

Když v 83. minutě vstřelil Gabriel Jesus sedmý gól, stáli hosté jedinou branku od nejvyšší porážky v historii Champions League (viz tabulka). Sice nepřišla, ale i tak odjížděli z Anglie jako spráskaní psi.

„Prosím, řekněte nám, že všechno tohle je zlý sen! Fanouškům děkujeme za podporu, za dnešní večer se jim můžeme jenom omluvit," uvedlo Schalke na twitteru. „Zápas byl zábavou jen pro jeden tým," doplnil trenér Schalke Domenico Tedesco.

Svojí větou dokonale vystihl, co se na Etihad stalo. Manchester dokráčel k vysoké výhře v exhibičním stylu, hosty drtil celých devadesát minut. City v tomto roce chytlo vítr do plachet, svým soupeřům v Lize mistrů poslalo varování. Od počátku ledna z 19 zápasů vyhrálo 18, padlo jen s Newcastlem. Parta kouče Pepa Guardioly nastřílela letos už 61 gólů (průměrně 3,2 branky na utkání).

„Jsme ve čtvrtfinále, což mnozí považují za samozřejmost. S tím absolutně nesouhlasím, vždyť v něm chybí Real Madrid, Atlético, PSG! Tato soutěž je nesmírně tvrdá, proto si čtvrtfinále moc vážím. Teď se pokusíme podruhé v historii klubu dosáhnout na semifinále," pravil Guardiola, jenž se omlouval anglickým novinářům, že v dnešní osmifinálové odvetě Bayern - Liverpool bude držet palce bavorskému klubu, který tři sezony vedl. „Jsem velký příznivec Bayernu, miluji Mnichov. Přál bych si, aby šel Bayern dál," uvedl španělský kouč.

Nejvyšší výhry v Lize mistrů
Liverpol–Besiktas 8:0
Real–Malmö 8:0
Manchester City–Schalke 7:0
Maribor–Liverpool 0:7
Juventus–Olympiakos 7:0
Arsenal–Slavia 7:0
Žilina–Marseille 0:7
Valencia–Genk 7:0
Bayern–Basilej 7:0
Borisov–Šachtar 0:7
Bayern–Šachtar 7:0
Barcelona–Celtic 7:0

Reklama

  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.