Hlavní obsah

Liškám čtyři góly dal, Hullu je chce nasázet také. Snajpr Tottenhamu Kane dychtí po Zlaté kopačce

Leicester/Praha

Pomsta jim vyšla dokonale. Kohouti totiž teď už exmistrovský Leicester v dohrávce 34. kola Premier League doslova zostudili. A na jeho hřišti k tomu! „O jaké pomstě je řeč?“ tvářil se po utkání nechápavě trenér Tottenhamu Mauricio Pochettino, i když i jemu bylo nad slunce jasné, že všichni připomínají strhující závěr loňské sezóny, v němž Lišky připravily jeho tým o titul. „Žádné souvislosti s minulou sezónou nehledejte, ta je dávno pryč. Hráli jsme pro sebe a za sebe, ale žádná touha po pomstě nás nemotivovala,“ odmítal po výhře 6:1 podobné domněnky.

Foto: Darren Staples, Reuters

Byl to jeho zápas! Útočník Tottenhamu Harry Kane čtyřmi góly pomohl svému týmu k vysoké výhře 6:1 na hřišti úřadujícího mistra z Leicesteru.

Článek

Nejen šestigólová výhra jeho týmu, ale i střelecká exhibice Harry Kanea, který dal čtyři branky, vyvolala po čtvrtečním duelu mimořádnou pozornost. Vždyť třiadvacetiletý útočník se díky tomu dostal do čela tabulky střelců a má šanci získat opět Zlatou kopačku pro nejlepšího kanonýra Premier League.

„A to nezapomínejte, že zatímco jeho soupeři stříleli góly, on byl hned dvakrát zraněn a jedenáct týdnů pro problémy s kotníkem na hřišti chyběl," vyzdvihoval Pochettino svého snajpra, který má v tabulce střelců na kontě už 26 gólů. O dva víc, než druhý Lukaku z Evertonu a o tři než třetí Sánchez z Arsenalu.

„Těžko najdete na světě dalšího takového útočníka, jako je on. Přitom je ještě hodně mladý, takže se neustále zlepšuje a nabírá nové a nové zkušenosti, které mu pomáhají," připomínal argentinský kouč.

Střelecký počin chce zopakovat

„V první řadě nám šlo o dobrý výkon a vítězství, teprve potom o počet nastřílených branek. Věřil jsem, že alespoň jednu či dvě dám, ale čtyři?! To se mi povedlo poprvé v kariéře a je to samozřejmě něco fantastického," rozplýval se Harry Kane, který má už kolo před koncem soutěže na kontě víc branek, než v loňském ročníku, kdy skončil na kótě 25. I ta mu k zisku Zlaté kopačky stačila.

Letos však chce víc. „Ještě jeden zápas nás čeká, takže doufám, že proti Hullu dám zase čtyři góly. Zlatá kopačka je hodně lákavá," netajil Kane.

Přitom je hodně málo pravděpodobné, že by ho Lukaku či Sánchez předstihli, neboť v posledním kole hrají proti sobě a těžko předpoklápodat, že by v konfrontaci Arsenalu s Evertonem trumfli.

Zůstane Kohoutem?

Kane je po Fowlerovi, Henrym, Shearerovi a Van Persiem teprve pátým hráčem v historii Premier League, kterému se podařilo dat ve dvou po sobě jdoucích sezónách pětadvacet a víc branek. Žádný div, že se vynořily spekulace, že by mohl z Tottenhamu odejít.

„Je jedním z našich klíčových hráčů, prožívá fantastické období, takže nemá k odchodu sebemenší důvod. Nastartovali jsme fantastický projekt, jehož je Harry důležitou součástí a on si to uvědomuje. Mužstvo hraje pro něj a on pro mužstvo a všichni dohromady víme, že si zasloužíme něco velkého vyhrát. Zvláště, když už tři roky tvrdě pracujeme," je Pochettino přesvědčený, že Kane zůstane a s Tottenhamem dosáhne po dvou druhých místech v Premier League konečně na titul.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články