Hlavní obsah

AS Řím - Liverpool 4:2Liverpool si v Římě koledoval, ale do finále Ligy mistrů po jedenácti letech přece jen postoupil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Mané 0 : 1
15. Milner (vlastní) 1 : 1
25. Wijnaldum 1 : 2
52. Džeko 2 : 2
86. Nainggolan 3 : 2
93. Nainggolan 4 : 2
Záznam online reportáže

Řím
Aktualizováno

Liverpool to bude, kdo 26. května zkusí v kyjevském finále zastavit vítězný pochod Realu Madrid Ligou mistrů a připravit ho o třetí triumf v řadě. V semifinálové odvetě v Římě si sice v závěru koledoval a s AS prohrál 2:4, ale o gól vyšší výhra v domácím duelu mu k postupu stačila. „Skvělé. Nepamatuji, že by se některé mužstvo dostalo z kvalifikace až do finále, jako jsme to dokázali my,“ rozplýval se kouč Reds Jürgen Klopp, jemuž se podařilo přivést Liverpool do boje o nejcennější evropskou klubovou trofej po jedenácti letech.

Sestřih utkání Ligy mistrů AS Řím - LiverpoolVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Utopie zbrzdit mimořádnou ofenzivní sílu Liverpoolu. Co utopie, hotové bláznovství na něco podobného pomýšlet, natož pak toho dosáhnout.

Římané se sice před osmifinálovou odvetou v jednom kuse připomínali tři týdny starý příběh s pohádkovým koncem, který si prožili ve čtvrtfinále s Barcelonou a byli přesvědčeni, že potřebné tři góly jsou schopni nasázet i Kloppovu týmu.

„V obraně je ještě zranitelnější než Španělé. V Liverpoolu jste se o tom na konci zápasu sami přesvědčili," hustil trenér Di Francesco do svých svěřenců.

Ti slovům svého kouče uvěřili, takže do odvety vtrhli jako kdysi Keltové do Říma. Jen jaksi zapomněli na vražednou útočnou sílu Maného, Salaha a spol. Nakonec sice nastříleli soupeři nikoli tři, ale dokonce čtyři branky, ale ani ty k postupu nestačily.

Milnerův vlastenec domácím pomohl

Jestliže při úvodním hvizdu potřebovali Římané vstřelit alespoň tři góly, aby zachránili postup do finále, po šestadvaceti minutách si spočetli, že by museli dát hned čtyři, aby si vynutili alespoň prodloužení.

A to museli ještě blahořečit Lovrena, že po čtvrthodině napálil míč do Milnera. On byl totiž tím nešťastníkem, od něhož se nepovedený odkop chorvatského stopera odrazil za Kariusova záda.

AS Řím tak bez vlastního přičinění vyrovnal a znovu se nechal pohltil představou, že nebude zase až tak těžké dávat Liverpoolu góly. Zvláště, když soupeř je tak vstřícný...

Jenže i domácí obrana byla neskonale vstřícná. Při první brance Maného, kdy neskutečně chyboval Nainggolan, stejně při druhé, kdy šli hosté po rohovém kopu zásluhou hlavičkujícího Wijnalduma podruhé do vedení.

Čtyři góly Římanům nestačily

Hodně důležitého, protože po přestávce Římané s českým legionářem, Schickem v sestavě na Olympijském stadiónu zase řádili. Trenérova slova je vyburcovala, Džekova trefa jim už po sedmi minutách připomněla, že nic není nemožné.

A asi by nebylo, kdyby velkou šanci střídajícího Ündera nezlikvidoval po hodině hry brankář Karius, nebo slovinský sudí Skomina velkoryse nepřehlédl evidentní Arnoldovu ruku v šestnáctce.

Penalta se ovšem nepískala v úterý v Madridu a nedošlo na ni ani v Římě, takže k zdramatizování odvety došlo až v samém závěru, kdy už bylo na zvrat příliš pozdě, než aby se Římanům povedl podobný zázrak jako proti Barceloně.

Nainggolan se o něj alespoň pokusil... Nejprve střelou zpoza šestnáctky, ve třetí minutě nastavení pak proměněným pokutovým kopem za ruku Klavana.

AS Řím tak dal nakonec Liverpoolu hned čtyři góly, jenže jeho ofenzivní síle čelit nedokázal. Proto v semifinále skončil, zatímco Reds si po jedenácti letech zase zahrají finále.

Na jejich trenéra Kloppa čeká tato výzva dokonce po pěti sezónách. A že budou chtít 26. května v Kyjevě uspět, o tom není pochyb. Vždyť Liverpool při posledním finálovém pokusu prohrál s AC Milán 1:2 a Klopp podlehl stejným poměrem Bayernu.

Odvetné semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:
AS Řím - Liverpool FC 4:2 (1:2)
Branky: 86. a 90.+3 z pen. Nainggolan, 15. vlastní Milner, 52. Džeko - 9. Mané, 25. Wijnaldum. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). ŽK: Florenzi, Manolas - Lovren, Robertson, Solanke. Diváci: 61.889. První zápas: 2:5, postoupil Liverpool.
AS Řím: Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Pellegrini (53. Ünder), De Rossi (69. Gonalons), Nainggolan - Schick, Džeko, El Shaarawy (75. Antonucci). Trenér: Di Francesco.
Liverpool: Karius - Alexander-Arnold (90.+2 Clyne), Van Dijk, Lovren, Robertson -Wijnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino (87. Solanke), Mané (83. Klavan). Trenér: Klopp.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid