Hlavní obsah

Maďarsko uzavírá hranice, Superpohár bude bez diváků?

Ivan VilčekSport.czPrávo

Utkání Superpoháru mezi Bayernem Mnichov a FC Sevilla na budapešťském stadionu Ference Puskáse se možná odehraje bez diváků. Utkání je naplánované na 24. září a Maďarsko od začátku září uzavře hranice pro všechny cizince.

Foto: Pool, Reuters

Fotbalisté Sevilly, vítězové letošního ročníku Evropské ligy, s trofejí.

Článek

Šéf úřadu maďarské vlády Gergely Gulyás v pátek řekl, že zahraniční návštěvníci tohoto utkání musí mít negativní test na covid-19. „Fanoušci budou z letiště převezeni přímo na stadion," uvedl Gulyás. Šéf úřadu vlády nevyloučil, že utkání se nakonec uskuteční bez diváků.

Podle původního rozhodnutí UEFA mohou fanoušci obsadit 30 procent kapacity stadionu. Nová Puskás Aréna má kapacitu přes 67tisíc diváků. UEFA chce zabezpečit přístup 3000 fanoušků Bayernu a Sevilly.

Jednou z možností je, že na letišti předloží negativní test na covid-19, budou dopraveni přímo na stadion a po utkání zpět na letiště. Maďarská vláda zatím s definitivní platností nerozhodla, který variant schválí. „Vláda o tom jedná s UEFA," dodal Gulyás.

Maďarsko dosud zaznamenalo celkem 5511 infikovaných a zemřelo celkem 614 lidí. Ve čtvrtek zaznamenali v zemi 132 případů, co je nejvyšší počet od 10 dubna.

Reklama

Související témata: