Hlavní obsah

Messi je pořád top hráč, řekl Pirlo před šlágrem LM s Barcelonou

Trenér fotbalistů Juventusu Turín Andrea Pirlo před středečním šlágrem Ligy mistrů s Barcelonou ocenil kapitána hostů Lionela Messiho, který čelí kritice za své výkony v aktuální sezoně. Italský kouč stále považuje argentinského útočníka za špičkového hráče a varuje před jeho kvalitami.

Foto: Albert Gea, Reuters

Lionel Messi stále patří k největším hvězdám světového fotbalu

Článek

Vedení Barcelony na konci léta nedovolilo Messimu odejít a šestinásobný vítěz Zlatého míče v novém ročníku zatím není ve své kůži. Vedle toho, že se na hřišti téměř neusmívá, mu chybí i obvyklá produktivita. Třiatřicetiletý kanonýr v dosavadních šesti soutěžních utkáních pod novým trenérem Ronaldem Koemanem zaznamenal jen dva góly z penalt.

"Barcelona je silná a má skvělý tým. Musíme odehrát výborný zápas. Messi je pořád top fotbalista. Čelil jsem mu mnohokrát jako hráč a zítra se mu poprvé postavím jako trenér. K takovým hráčům se musí přistupovat jinak a je třeba doufat, že nebudou mít svůj den," řekl Pirlo na tiskové konferenci.

Oba týmy minulý týden začaly skupinu G vítězně. Juventus v Kyjevě porazil Dynamo 2:0, Katalánci doma deklasovali Ferencváros Budapešť 5:1. "Máme velké štěstí, že se můžeme měřit se skvělými kluby a skvělými hráči. Není to rozhodující zápas, ale těšíme se, že v něm budeme moci ukázat svou sílu a kvalitu," uvedl Pirlo.

Bude k dispozici Ronaldo?

Stále neví, jestli bude mít ve středu k dispozici hvězdného portugalského útočníka Cristiana Ronalda, jenž byl podruhé pozitivně testován na koronavirus. "Musíme čekat na výsledky dalších testů, myslím, že přijdou dneska. Podle nich uvidíme. Nemůžeme to nijak ovlivnit, jenom doufat, že to dobře dopadne," konstatoval mistr světa z roku 2006.

Turínské mužstvo před utkáním s Barcelonou limitují absence hlavně v defenzivě. "(Giorgio) Chiellini hrát nebude, (Leonardo) Bonucci bojuje, aby se stihl včas zotavit, (Matthijs) De Ligt nedostal od lékařů zelenou," konstatoval Pirlo.

"Hráči, kteří nastoupí, určitě budou muset se obětovat a podat skvělý výkon. Budeme hrát na čtyři obránce, protože jich víc nemám. Taková je naše situace," dodal bývalý špičkový záložník.

Reklama

Související témata: