Hlavní obsah

Nechám mu u dveří náklaďák čokolády! Gólman Bayernu děkoval parťákovi, že napravil jeho hrubku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to dost možná klíčový moment středeční odvety osmifinále Ligy mistrů v mnichovské Allianz areně. Za bezbrankového stavu přišel brankář Bayernu Yann Sommer o míč, záložník Paris St. Germain Vitihna ho vzápětí poslal do prázdné brány. Jenže těsně před brankovou čarou ho vykopl stoper bavorského týmu De Ligt. Bayern nakonec díky gólům Choupo-Motinga a Gnabryho zvítězil 2:0 a postoupil do čtvrtfinále.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov oslavují gól proti PSG v odvetě osmifinále Ligy mistrů.

Článek

„Nechám u jeho dveří náklaďák naplněný švýcarskou čokoládou," děkoval Sommer po utkání nizozemskému spoluhráči. V danou chvíli mu ale bylo úzko. Pokud by Vitinha střelu utáhl, De Ligt by neměl šanci a PSG byl smazal jednobrankové manko z Paříže. „De Ligtův zákrok nás přivedl k životu. Tyto malé okamžiky bývají klíčové," uvedl záložník Bayernu Jamal Musiala pro BT Sport.

Německý mistr pak po přestávce dvakrát udeřil. Nejprve se prosadil Choupo-Moting, v závěru pečetil výhru a postup střídající Gnabry. Bayern se kvalifikoval do čtvrtfinále Ligy mistrů po jednadvacáté, žádný jiný klub se do této fáze Champions League tolikrát nedostal.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Gólman Bayernu Yann Sommer v souboji s útočníkem PSG Kylianem Mbappém.

„V prvním poločase jsme moc dobře neplnili, co jsme si předsevzali. Nechávali jsme soupeři příliš prostoru. Po přestávce jsme lépe bránili a byli nebezpeční. Zasloužili jsme si vyhrát a postoupit," řekl trenér Bayernu Julian Nagelsmann.

„Nemyslím si, že by nám Paříž způsobovala problémy. Často jsem vycházel na Mbappého, snažil jsem se s ním vypořádat, což se podařilo. Byl to od nás perfektní týmový výkon," dodal obránce Dayot Upamecano.

Reklama