Hlavní obsah

Nejhorší poločas City. Pak ale přišel uragán a Haaland má další rekord!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útočník Erling Haaland si v úterý připsal další rekord. Do historie Ligy mistrů se zapsal gólem, kterým odstartoval obrat Manchesteru City proti Lipsku z 0:2 na 3:2. Norský kanonýr se stal hráčem, který vstřelil nejrychleji 40 branek v Champions League. Stačilo mu k tomu 35 zápasů. Zároveň se stal nejmladším fotbalistou, jenž metu 40 gólů pokořil.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Erling Haaland slaví další gól v Lize mistrů

Článek

„Erling překonává rekordy neustále, je to výjimečný hráč. To ale dobře víme,“ řekl po utkání trenér City Pep Guardiola. Hvězda anglického týmu tak navázala na rekordní zápis ze soboty, kdy se stal Haaland hráčem, který dosáhl na metu 50 vstřelených gólů nejrychleji v historii Premier League (v pouhých 48 zápasech). Tři dny nato, na evropské scéně vytvořil další maximum.

Na rekord a pozápasové úsměvy to ale zprvu na Etihadu nevypadalo. Po prvním poločase prohrával obhájce trofeje 0:2. Snižující gól Haalanda z 54. minjuty ale zažehl v Citizens jiskru, duel nakonec díky dalším trefám Fodena a Álvareze otočili.

„První poločas byl nejhorší, co jsem od nás viděl. Tým má ale skvělou mentalitu. Potřebovali jsme jen první gól, abychom se rozjeli,“ uvedl autor vyrovnávací branky Phil Foden. „Naše defenziva zprvu nefungovala dobře. Po přestávce jsme se výrazně zlepšili ve všem a zápas otočili. Jsme první ve skupině, jsem velmi spokojený,“ dodal kouč Guardiola.

Jeho mužstvo protáhlo sérii domácí neporazitelnosti v Lize mistrů už na 29 zápasů (naposledy na Etihad padlo v září 2018 s Lyonem), čímž se dotáhlo na Bayern Mnichov. Ten zvládl stejnou šnůru v letech 1998-2002. Nejdelší sérii domácí neporazitelnosti v Champions League zatím drží Barcelona (38 zápasů).

Nejrychleji vstřelených 40 gólů v LM

Haaland (za 35 zápasů)

Van Nistelrooy (45)

Mbappé (59)

Messi, Lewandowski (61)

Nejmladší hráči, kteří dosáhli 40 gólů v LM

Haaland (23 let a 131 dní)

Mbappé (23 let a 317 dní)

Messi (24 let a 130 dní)

Reklama