Hlavní obsah

Nenavázali jsme na první půli, zůstalo jen u řečí, přiznal gólman Sparty

Praha

Pětatřicetiletý gólman fotbalistů Sparty David Bičík byl v úterním úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů proti Steaue nejlepším hráčem Pražanů. Chytil nejméně tři tutovky soupeře. Inkasoval ale z trestného kopu a remíza 1:1 je pro odvetu příští středu v Bukurešti velkou komplikací.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Bičík během utkání 3. předkola Ligy mistrů se Steauou Bukurešť.

Článek
Fotogalerie

Vyrovnávací gól padl z trestného kopu. Postavil jste si špatně zeď, nebo Stanciu tak dobře trefil bránu?

Se zdí to nemělo nic společného. Trefil balón dobře a dal mi ho do šibenice. Z hranice šestnáctky se takhle dobře zahraný trestňák těžko chytá. Bohužel jsem nestihl ani zareagovat, míč jsem uviděl, až když byl na mojí úrovni.

Kdyby spoluhráči ve zdi vyskočili, možná by některý z nich míč zblokoval...

V tom to nebylo. Balón by šel nad nimi, i kdyby skákali. Viděl jsem několik jejich trestňáků, jak je kopou a klukům jsem řekl, ať neskáčou a zůstanou stát. Čekal jsem nějakou kulišárnu.

Remíza je z pohledu Sparty komplikací. Berete to jako promarněnou šanci, protože pod tlakem měla Steaua problémy?

Na lepší výsledek jsme opravdu měli, i šance jsme si dokázali vytvořit. Dvě tři gólovky jsme nedali. Tu největší David Lafata, když trefil zblízka brankáře. Bohužel jsme je neproměnili a prohospodařili druhý poločas.

Čím si vysvětlujete selhání ve druhém poločase?

Nevím... V kabině jsme si řekli, že budeme hrát jako těch posledních dvacet minut v první půli, kdy jsme dali gól a měli ty šance. Jenže zůstalo jen u řečí. Na hřiště jsme to nepřenesli. Začali jsme moc couvat. Místo tří obránců jsme hráli vzadu v pěti, protože krajní záložníci se stáhli hodně dozadu. Chyba je i ve mně, že jsem je nevyháněl dopředu, ale je otázkou, jestli by mě slyšeli. Faktem je, že nás k tomu donutil svojí hrou soupeř. Určitě si příčiny rozebereme při analýze.

Překvapila vás Steaua, které odešli před sezónou tři hráči?

Nás ne, ale mám dojem, že obecně byla podceňovaná. Ukázala, že má dobré mužstvo. Chtěli jsme uspět a hlavně nedostat gól, bohužel ten jsme dostali. O to je pro nás situace těžší.

Pro odvetu to je ale hodně špatný výsledek právě i vzhledem ke kvalitě soupeře. Má Sparta šanci na postup?

A proč by neměla? Rozhodně neskládáme zbraně. Když si vzpomenu na některé naše venkovní zápasy v Evropské lize, na jaře třeba v Krasnodaru nebo na Laziu, kde jsme vyhráli, pak si říkám, že stát se může cokoliv. Hlavně nesmíme zalézt jako doma ve druhé půli a pokud možno musíme dát gól.

Zvládnou fotbalisté Sparty odvetu v Bukurešti a postoupí?
Ano
25,1 %
Ne
74,9 %
Celkem hlasovalo 21232 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.