Hlavní obsah

Neuer měl z Porta husí kůži, Barca spoléhá na domácí odvetu

Nyon

Bookmakeři je stále vidí jako největšího favorita letošního ročníku Ligy mistrů. Fotbalisté Bayernu Mnichov se však mají po losu čtvrtfinále před Portem na pozoru. „Portugalský tým je v této sezóně Ligy mistrů stále neporažen, nesmíme nic podcenit,“ poukázal trenér Pep Guardiola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bayernu Manuel Neuer na archivním snímku po výhře v Superpoháru s Chelsea v Praze.

Článek

Bude to dvojice s jasným favoritem. Však také bývalý vynikající gólman Vítor Baia netají, že pro Portugalce dopadl los nejhůře, jak mohl. „Z potenciálních soupeřů jsme si Bayern nejméně přáli, ale los akceptujeme. Zápas začíná od stavu 0:0, proto naše šance na postup nevidím černě," pokrčil rameny.

Oporu hledá v historii. „V roce 1987, kdy Porto zdolalo Bayern ve finále Poháru evropských mistrů, jsme také nebyli favority. Když budeme mít perfektní den a všechno do sebe zapadne, může se přihodit ledacos," doufá Vítor Baia.

Los čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:
První zápasy:
14. dubna: Atlético Madrid - Real Madrid, Juventus Turín - Monako,
15. dubna: Paris St. Germain - FC Barcelona, FC Porto - Bayern Mnichov.
Odvety:
21. dubna: FC Barcelona - Paris St. Germain, Bayern Mnichov - FC Porto,
22. dubna: Real Madrid - Altético Madrid, Monako - Juventus Turín.

„Atmosféra v Portu je vždy pekelná. Zažil jsem jeho fanoušky ve finále Ligy mistrů v roce 2004, kdy hrálo s Monakem. Vytvořili úžasnou atmosféru, seděl jsem na tribuně a naskakovala mi husí kůže. Nebude to pro nás snadné, ale jsme dostatečně zkušení a věřím, že budeme dobře připraveni na dva náročné zápasy," řekl Manuel Neuer, brankář Bayernu.

„Mohli jsme narazit na ještě těžší soupeře, ale Porto musíme brát vážně. Výborně brání, v obou zápasech budeme mít větší držení míče, takže rozhodně především náš výkon," očekává Philipp Lahm, kapitán Bayernu.

Zlatan přijde o první díl pomsty

Barcelona hrála s Paris St. Germain již v základní skupině, teď na sebe narazí znovu. Hvězdný útočník PSG Zlatan Ibrahimovic tak zase stojí proti bývalému zaměstnavateli, s nímž se nerozešel v dobrém. O první zápas doma ovšem kvůli vyloučení s Chelsea přijde.

„Máme s nimi zkušenosti ze skupiny. Domácí prostředí pro odvetu je velká výhoda. Ale pozor, poté, co PSG vyřadil Chelsea, je velkým kandidátem na vítězství v celé soutěži," konstatoval Luis Enrique, trenér Barcelony.

Velmi pikantní je samozřejmě madridské derby Real - Atlético, repríza loňského finále. „Je to skvělý soupeř stejně jako dalších sedm týmů ve čtvrtfinále. Tady už si nevyberete," řekl stroze Diego Simeone, kouč Atlétika.

Juventus je favoritem proti Monaku. „Jenže Monako není ve čtvrtfinále náhodou. Viděl jsem oba jeho zápasy s Arsenalem. Věřím, že se naši hráči dokáží vyrovnat s absencí Paula Pogby. Chceme jít do semifinále, ale respektujeme kvalitu soupeře," podotkl Pavel Nedvěd, ředitel Juventusu.

Kurzy na celkového vítěze Ligy mistrů:
Bayern 2,7:1
Barcelona 3,5:1
Real 5:1
Juventus 8:1
Atlético 17:1
Paris SG 20:1
Porto 60:1
Monaco 80:1
Zdroj: Tipsport

Reklama

Související témata: