Hlavní obsah

Atalanta - PSG 1:2Neymar a spol. byli blízko šokujícímu vyřazení z Ligy mistrů! PSG je ale po obratu v semifinále

Lisabon
Aktualizováno

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů málem začalo obrovskou senzací. Favorizovaný tým Paris St. Germain ještě v 90. minutě prohrával v Lisabonu s italským outsiderem Atalantou Bergamo 0:1, jenže v samotném závěru přišel velký obrat, když nejprve srovnal Marquinhos a následně vstřelil vítězný gól Pařížanů Maxim Choupo-Moting. Champions League se hraje kvůli koronavirové pandemii od čtvrtfinále turnajovým způsobem kompletně v portugalské metropoli na jeden vítězný zápas.

Sestřih utkání Ligy mistrů Bergamo - PSGVideo: O2 TV Sport

 
Článek

PSG postoupilo do semifinále nejprestižnější klubové soutěže poprvé po 25 letech, o finále se utká s lepším z dvojice Lipsko - Atlético Madrid.

Oba týmy nastřílely v dosavadním průběhu soutěže v průměru minimálně dva góly na zápas a tomu odpovídal i ofenzivní průběh prvního poločasu. Už po pár sekundách neuspěl sám před brankářem Alejandro Gómez a vzápětí v ještě lepší pozici selhal na druhé straně Neymar.

Foto: Pool, Reuters

Brazilec Neymar během čtvrtfinále Ligy mistrů.

Bergamo hrozilo ze vzduchu a nebezpečnou hlavičku Hanse Hateboera musel skvělým zákrokem vytěsnit Keylor Navas, na pohotový Pašaličův obstřel už ale nedosáhl. Atalanta otevřela skóre zápasu v utkání soutěže posedmé v sezoně, což je nejlepší bilance ze všech klubů.

Foto: Pool, Reuters

Mario Pašalič z Bergama se raduje z gólu proti PSG.

Vzápětí mohl srovnat po individuální akci Neymar, jeho střela minula bránu Marca Sportiella jen o centimetry. Nejdražší fotbalista světa byl hlavní hrozbou PSG, krátce před pauzou po Hateboerově chybné rozehrávce ale znovu zakončil mimo tři tyče.

Po změně stran se hra vinou častých faulů rozkouskovala, sudí Anthony Taylor udělil dohromady devět žlutých karet. Po hodině hry se dostal na hřiště i uzdravený nejlepší střelec francouzské ligy Kylian Mbappé, v šanci ale Sportiella z úhlu neprostřelil.

V závěrečné desetiminutovce si vytvořili Pařížané místy drtivý tlak a nakonec slavili obrat. V 90. minutě předložil Neymar před bránu míč Marquinhosovi, který zblízka neměl problém trefit odkrytou bránu. O tři minuty později byl v roli nahrávače Mbappé a z takřka totožné situace vybídl k rozhodující trefě Choupo-Motinga.

Úřadující francouzský mistr tak stále živí šanci na pátou trofej v sezoně. PSG přešlo přes čtvrtfinále Ligy mistrů na pátý pokus, navíc v den 50. výročí založení klubu.

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů v Lisabonu:
Bergamo - Paris St. Germain 1:2 (1:0)
Branky: 27. Pašalič - 90. Marquinhos, 90.+3 Choupo-Moting.
Rozhodčí: Taylor - Beswick, Nunn - Attwell (video, všichni Angl.). ŽK: Djimsiti, Freuler, De Roon, Zapata, Tolói, Palomino - Bernat, Herrera, Paredes. Bez diváků.
Bergamo: Sportiello - Tolói, Caldara, Djimsiti (60. Palomino) - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens (82. Castagne) - Pašalič (70. Muriel), Gómez (59. Malinovskij) - Zapata (82. Da Riva). Trenér: Gasperini.
Paris St. Germain: Navas (79. Rico) - Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat - Herrera (72. Draxler), Marquinhos, Gueye (72. Paredes) - Sarabia (60. Mbappé), Icardi (79. Choupo-Moting), Neymar. Trenér: Tuchel.

Reklama