Hlavní obsah

Neymar po Bayernu: Vyřadili jsme evropské šampiony, ale my chceme víc!

Trefil břevno, tyč, zahodil šanci. V úterý mu prostě nebylo souzeno dát gól. Navíc Paris St. Germain prohrál 0:1. Přesto byl brazilský útočník Neymar po čtvrtfinálové odvetě s Bayernem v Lize mistrů samý úsměv. Na trávníku Parku Princů se spoluhráči mocně slavil postup do semifinále, kam francouzského mistra poslala výhra 3:2 v úvodním duelu.

Sestřih čtvrtfinálového zápasu Ligy mistrů PSG - BayernVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Navzdory porážce jsem strašně šťastný. Jsem na náš tým neskutečně hrdý. Vyřadili jsme evropské šampiony, jsme v semifinále. A budeme chtít víc," radoval se Neymar. „Stáli jsme proti fantastickému soupeři, ukázali jsme ale, že jsme stejně dobří," dodal klenot PSG.

Francouzský mistr neskóroval pouze ve dvou ze svých posledních 45 zápasů Ligy mistrů. Pokaždé proti Bayernu. Ale včera mu to příliš nevadilo. Hostům povolil pouze jedinou trefu, kterou v závěru prvního poločasu obstaral Choupo-Moting.

PSG tak dokonal pomstu za porážku od Bayernu v posledním finále Champions League. Zapsal se tím do historie soutěže, neboť se stalo poprvé, kdy byl obhájce vyřazen v jarním play off poraženým finalistou předchozího ročníku.

Míříme úplně nejvýš

„K dosažení tohoto cíle jsme pracovali velmi tvrdě. Semifinále je pro klub velký okamžik, my však míříme úplně nejvýš," podotkl záložník Di María. Proč ne, statistiky totiž mluví pro Paris St. Germain. Poslední tři kluby, které ve čtvrtfinále Ligy mistrů vyřadily Bayern Mnichov, soutěž v dané sezóně vyhrály (AC Milán 2007, Barcelona 2009, Real Madrid 2017).

„Hráči si zaslouží uznání. Jsem šťastný za ně, za klub, za prezidenta. Pokud se kvalifikujete do semifinále Ligy mistrů, je to jednoznačně velký úspěch," prohlásil kouč PSG Mauricio Pochettino, který zažívá atmosféru Champions League po roce a půl. Po konci v Tottenhamu na podzim 2019 si dal od trenéřiny pauzu.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Hvězdný útočník PSG Kylian Mbappé během čtvrtfinále Ligy mistrů s Bayernem.

„Adrenalin mi strašně chyběl. Když stojím u postranní čáry, blízko hřiště, snažím se být navenek klidný, ale uvnitř se vyrovnávám se stresem. Miluju tyhle pocity," pronesl Pochettino, jehož tým se o postup do finále střetne s lepším z dvojice Manchester City - Dortmund.

Reklama