Hlavní obsah

Norský zázrak je krůček od Ligy mistrů, pomoci mu má i čerstvá posila z české reprezentace

Klub s názvem FK Bodö/Glimt se chystá na čtvrté předkolo Ligy mistrů, kde narazí na Dinamo Záhřeb. Celek z městečka Bodö nacházejícího se za polárním kruhem a s pouhými 55 tisíci obyvatel by se v případě postupu dočkal své první účasti v elitní soutěži. Tu by si mohl zahrát i 18letý Lucas Kubr, který se sice narodil v Belgii, jedná se však o českého mládežnického reprezentanta.

Získá česká reprezentace posilu z Německa? Jednu už má z Belgie! Pasáž z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Na případ upozorňuje Petr Havlíček v pořadu Přímák. Kouč české sedmnáctky ve studiu Sport.cz. vypráví o situaci ohledně získávání hráčů žijících od dětství v zahraničí pro české reprezentační výběry.

„Mám tady další příklad, který jsme objevili shodou okolností v ročníku 2004. Jmenuje se Lucas Kubr," říká trenér se zkušenostmi s rolí asistenta u A mužstva Sparty.

Které talenty sledovat ve Fortuna lize? A kdo jsou nejzajímavější čeští talenti v zahraničí? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Vyrůstal odmalička v Belgii, ale má české občanství, protože tatínek je Čech, hrál i za mládežnické reprezentace," pokračuje kouč o Lucasi Kubrovi.

Připomeňme, že 18letý rodák z belgického Tongerenu je univerzálem na levý kraj sestavy a dosud působil v mládežnických týmech místního klubu St. Truiden, než začátkem srpna odešel do Norska.

Kdo jsou nejzajímavější hráči v B týmech Sparty a Slavie?Video: Sport.cz

Více k tématu najdete v hlavním videu z pořadu Přímák. Celý pořad si můžete přehrát nejen formou videa, ale také jako podcast.

Reklama

Související témata: