Hlavní obsah

Nůžky jako z pohádky! Lewandowski pečetil rekordy bavorské mašiny

Vystřihl nůžky, které se staly hitem sociálních sítí. Polský kanonýr Robert Lewandowski ve službách Bayernu Mnichov v úterním večeru při utkání Ligy mistrů na zasněženém trávníku Dynama Kyjev zády k bráně zvolil elegantní řešení. Po centru z pravé strany a následném odraženém míči se pověsil do vzduchu, střihl nohama a pravačkou s rozvázanou kopačkou pověsil míč do sítě! Nasměroval tak bavorského giganta k vítězství pečetícímu mnoho rekordů.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Kanonýr Bayernu Robert Lewandowski se v zasněženém Kyjevě znovu předvedl.

Článek

„Naprosto neuvěřitelná trefa. Ukázal svoji světovou extratřídu," chválil soupeře Tomasz Kedziora, polský obránce ve službách Dynama Kyjev. „Ten gól stojí za vidění," usmíval po utkání (1:2) spokojeně trenér Bayernu Julian Nagelsmann.

Jeho tým již počtvrté v řadě vyhraje skupinu Ligy mistrů, podvanácté za posledních čtrnáct sezon a poosmnácté v historii. Pouze Barcelona, která bude soupeřem v posledním utkání ve skupině, má na kontě o tři výhry více.

Bavorský gigant byl přitom pod tlakem. V pátek v bundesligové předehrávce totiž prohrál po šesti letech s Augsburgem, navíc v zasněženém Kyjevě týmu chyběli Kimmich, Gnabry, Musiala, Cuisance a Choupo-Moting, kteří byli v úzkém kontaktu s osobou pozitivně testovanou na covid-19.

„Nebyl to jednoduchý zápas. Podmínky na hřišti i stav našeho kádru, obojí bylo na hraně. O přestávce ke všemu musel střídaný zraněný Hernández a my jsme neměli třetího stopera. Štve mě, že jsme nepřidali třetí gól, čímž bychom odpor Kyjeva zlomili," komentoval bitvu na Ukrajině Julian Nagelsmann, trenér Bayernu.

Bavorský tým skóroval v každém z posledních 27 zápasů Ligy mistrů a nasázel přitom 90 gólů. Naposledy měl Bayern nulu na kontě vstřelených gólů v únoru 2019 na hřišti Liverpoolu (0:0). Jde o nejdelší sérii vstřelených branek v historii soutěže.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Utkání Ligy mistrů v Kyjevě se hrálo v obtížných zimních podmínkách.

Lewandowski skóroval v devátém utkání Ligy mistrů v řadě. Už podruhé v historii předvedl takovou parádní sérii, čímž se nemůže chlubit nikdo jiný. Tu první zkompletoval v srpnu 2020. Devět po sobě jdoucích zásahů alespoň jednou v kariéře v nejprestižnější klubové soutěži Evropy mají na kontě i Ruud van Nistelrooy a Cristiano Ronaldo.

„Jde o výjimečného hráče a já doufám, že letos vyhraje Zlatý míč," komentoval Kedziora výjimečné výkony Lewandowského, který má po pěti zápasech letošní Ligy mistrů na kontě už devět branek. K tomu nasázel čtrnáct gólů ve dvanácti zápasech německé nejvyšší soutěže!

Reklama