Hlavní obsah

Obhájce zahnaný do kouta. Může Bayern vynést v Paříži největšího žolíka?

Praha

Odvrátit možný konec ve čtvrtfinále se v úterní odvetě fotbalové Ligy mistrů pokusí obhájce trofeje Bayern Mnichov, který chce na hřišti loňského finalisty Paris St. Germain smazat porážku 2:3 z úvodního utkání. Zvrátit nepříznivý stav chce na neutrální půdě v Seville rovněž Porto, jež před týdnem podlehlo londýnské Chelsea 0:2. Oba zápasy mají výkop v 21:00 a můžete je sledovat v online reportážích na Sport.cz.

Foto: Matthias Balk, Reuters

Stihne Robert Lewandowski zachránit Bayern...?

Článek

Rozsáhlá marodka na Bayern neblaze dopadá. Možná i proto klub den před odvetou vypustil zprávu, že polský kanonýr Robert Lewandowski začal s lehkým tréninkem. V pondělí absolvoval první výběh od březnového zranění kolena.

Nejlepší fotbalista FIFA vynechal i úvodní duel čtvrtfinále Ligy mistrů s Paris St. Germain, v němž Bavoři doma prohráli 2:3.

Sestřih utkání Ligy mistrů Bayern - PSGVideo: O2 TV Sport

Kanonýrův start v odvetě je spíš zbožným přáním Bayernu. Mnichovská mašina se zadrhla i o víkendu, kdy favorit jen remizoval s Unionem Berlín 1:1 a v domácí soutěži tak nebodoval naplno po pěti zápasech. Trenér Hansi Flick ale šetřil hráčů, navíc mu pro zranění chyběli také Leon Goretzka, Niklas Süle a Lucas Hernandez. Serge Gnabry je po pozitivním testu na koronavirus v karanténě a odvetu nestihne.

Sestava Bayernu je velkým otazníkem. Vrátit by se snad mohli Hernandez i Goretzka a k dispozici by měl být i útočník Kingsley Coman, který nedohrál duel s Unionem kvůli problémům s kolenem.

Šance na postup stále je

„Musíme být efektivnější. V prvním zápase jsme měli šance, podle mého názoru by se nikdo nemohl divit, pokud bychom zvítězili například 5:3. To už je ale za námi, nepodařilo se nám vstřelit více branek. Nyní se musíme soustředit, jak smazat ztrátu proti silnému soupeři," cituje oficiální web UEFA útočníka Thomase Müllera.

„Každý z nás se nyní musí stát lídrem. Každý z nás musí ukázat charakter a projevit absolutní sebedůvěru. Myslím, že jsme lepší mužstvo a věřím, že postoupíme. Musíme útočit, protože stále máme šanci postoupit do semifinále," burcuje na klubovém webu záložník Joshua Kimmich.

PSG vyhrál ve Štrasburku 4:1 a v domácí soutěži dál ztrácí na vedoucí Lille tři body. Pařížané se budou muset obejít bez kapitána Marquinhose a otazník visí i nad brankářem Keylorem Navasem, který poslední ligové utkání nedohrál. Po negativních testech na covid-19 se však vrací Marco Verratti a Alessandro Florenzi.

Kolik gólů si schoval Mbappé?

„V osmifinále jsme vyřadili Barcelonu a pak dokázali zdolat Bayern. Stále ale hrajeme proti týmu, který je podle mě nejlepší na světě. V prvním zápase moji hráči podali obětavý výkon, který musíme zopakovat i v odvetě. Očekávám, že bude jiná než první souboj, musíme být dokonale připraveni," apeluje trenér Mauricio Pochettino.

Sestřih utkání Ligy mistrů Porto - ChelseaVideo: O2 TV Sport

Bude opět spoléhat na Kyliana Mbappého, jenž dal před týdnem dvě branky a celkem se už v sezoně prestižní soutěže trefil osmkrát.

Při stoprocentní domácí bilanci Pařížané od Bayernu inkasovali v Parku princů ze čtyř zápasů jen jeden gól a na vlastním stadionu dosud v evropských pohárech neprohráli s žádným německým soupeřem (8 vítězství, remíza).

Bayern odehraje 100. zápas ve vyřazovací fázi Ligy mistrů a bude po Realu Madrid druhým týmem, který této mety dosáhne. Vítěz narazí v semifinále na lepšího z dvojice Manchester City - Dortmund.

Ještě lepší pozici do odvety má Chelsea, která zvítězila v prvním duelu s Portem 2:0. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru se i tentokrát bude hrát v Seville. Postupující se utká buď s Realem Madrid, nebo Liverpoolem.

Studio s experty
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou úterní duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu od 20:20 v roli hostů Pavla Horvátha, držitele pěti mistrovských titulů a někdejšího kouče Příbrami, a také bývalého reprezentanta Milana Fukala. Diváci se ve studiu dozvědí také aktuální informace od Petra Čecha, který se vrátí k prvnímu souboji Chelsea s Portem. Po skončení zápasů následují tradičně rozbory a ohlasy ve studiu.

Reklama