Hlavní obsah

Ostuda, šok, historické ponížení. Slavný Celtic ztrhali za porážku v LM na Gibraltaru

Gibraltar

Omílaný citát, že v současném fotbale není slabých soupeřů, v úterý večer na vlastní kůži pocítili hráči Celtiku Glasgow. Proslulý skotský fotbalový klub totiž prohrál v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů v Gibraltaru s poloamatérským týmem Lincoln Red Imps 0:1 a teď čelí zdrcující kritice.

Foto: Twitter

Zklamaní fotbalisté Celtiku Glasgow po porážce s gibraltarským outsiderem.

Článek

Britský deník The Sun označil soutěžní premiéru nového trenéra Brendana Rodgerse za nejhorší výsledek v historii slavného klubu. Fanoušci Celtiku měli podle bulvárního listu alespoň to štěstí, že byli jen sto metrů od letiště a mohli rychle uniknout.

Lincoln byl před zápasem totálním outsiderem, například české sázkové kanceláře na jeho výhru vypsaly kurz 21:1, mnohem větší naděje měl pochopitelně Celtic (1,1:1). Hráči skotského celku trefili dvakrát brankovou konstrukci a dali gól, který však sudí neuznal. Na více se už The Hoops nezmohli. Když se na začátku druhé půle prosadil domácí Casciaro, známý jako „Král Gibraltaru", senzace byla na světě.

Média připomínají, že polovina týmu Lincoln Red Imps chodí do práce. „Jsem v sedmém nebi. Tohle je náš největší úspěch. Porazit takové šampióny, jako Celtic, na to nezapomenu do konce života," řekl po zápase Lee Casciaro, který je v civilu policistou.

„Naprosté ponížení Celtiku. Slavný klub zničili hasiči, dělníci a celníci," kritizoval počínání favorita další ostrovní list Daily Mail.

Kouč Brendan Rodgers však vzal porážku s nadhledem: „Nejsme v rozpacích, nepanikaříme. Máme dostatek kvality a v domácí odvetě musíme uhrát postup. My i naši fanoušci musíme být v klidu. Na nic se nevymlouváme, ale teď potřebujeme jejich podporu." Do Celtic Parku se vejde přes 60 tisíc příznivců, zatímco populace celého Gibraltaru čítá jen 32 tisíc lidí...

Reklama

Související témata: