Hlavní obsah

Petrescu lichotí: Kdyby Slavia nepotkala Chelsea, vyhrála Evropskou ligu

Praha

Mimo rodné Rumunsko kopal také v Itálii a Anglii. S Chelsea dokonce vyhrál někdejší Pohár vítězů pohárů a také evropský Superpohár. Nyní má bývalý fotbalový obránce Dan Petrescu (51) pověst nejlepšího trenéra v rumunské lize. Do Prahy se přiletěl pokusit se svou Kluží o další postupový zázrak. Rumuni budou na Slavii v odvetě play off Ligy mistrů dohánět domácí porážku 0:1.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Dan Petrescu mezi hráči CFR Kluž na tréninku v Edenu.

Článek

Z minulého předkola jste postoupili po výhře 4:3 na Celtiku. Dodává vám velký obrat sebevědomí i pro odvetu v Praze?

Každý zápas je jiný stejně jako každé mužstvo. Celtic je plný skvělých individualit, zatímco Slavia je skvělá jako tým. Kdyby v minulé sezoně nepotkala ve čtvrtfinále Chelsea (pozdějšího vítěze), vyhrála by Evropskou ligu. To říká o její síle vše. Považujeme ji za fantastický tým. Jsme realisté, soupeř je favoritem, protože doma jsme prohráli a byli bychom šťastní, kdybychom aspoň remizovali.

Aha... Je důležité před zápasem psychicky rozhodit soupeře?

Nemáme Slavii jak rozhodit, ona se nenechá. Vyhrála poslední ligový zápas s náhradní sestavou, má dva kvalitativně srovnatelné týmy a je kompletní. Mrzí mě, že nám naopak chybí tři hráči Mike Cestor, Emmanuel Culio a Paulo Vinícius, se kterými bychom rádi počítali.

Slávisté jsou pro postup do Ligy mistrů ochotni udělat cokolivVideo: Sport.cz

Váš protějšek Trpišovský tvrdí, že šance na postup jsou stále 50 na 50. Co mu odpovíte?

Asi těžko 50 na 50, když jsme doma prohráli 0:1 a nešlo úplně o náhodu, ne? Slávisté hráli v Rumunsku moc dobře. Ale když to říkáte...

Má vaše mužstvo srdce na postup?

Vše je ve fotbalovém zápase důležité. Fyzická i psychická připravenost, rovněž taktika. Věřím, že fyzicky budeme lepší než doma, slávisté běhali mnohem lépe než my. Je však důležité si uvědomit, že hrajeme šestnáctý zápas ve 40 dnech, což je moc. Neměl jsem moc času věnovat se všem hráčům jednotlivě. Ale nechci se vymlouvat. Chceme nechat na hřišti vše, abychom se za sebe nemuseli stydět.

V Praze na letišti vás uvítala spousta vašich fanoušků, kteří už sní o Realu Madrid a dalších možných soupeřích ve skupině. A vy?

Já jsem realista. Myslím jen na Slavii.

Reklama

Související témata:
  Dortmund - Atlético dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  Barcelona - PSG dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články