Hlavní obsah

Pirlo chválil po výhře Juventusu Moratu, jak zastoupil Ronalda

Fotbalisté Juventusu Turín při trenérské premiéře Andrey Pirla v evropských pohárech zvítězili v úterním duelu Ligy mistrů 2:0 na hřišti Dynama Kyjev. Oba góly vstřelil Álvaro Morata a Pirlo ocenil, jak španělský útočník zastoupil hlavní hvězdu mužstva Cristiana Ronalda, jenž se nakazil koronavirem.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Dynamo Kyjev - JuventusVideo: O2 TV Sport

 
Článek

"Álvaro opět ukázal fanouškům Juventusu, že bude stejně platný jako tehdy, kdy v Turíně hrál. Dnes byl úspěšný nejen v koncovce, ale odvedl pro nás v útoku velmi dobrou práci při držení míče," řekl Pirlo listu Gazzetta dello Sport.

Sedmadvacetiletý Morata se v létě po nevydařených angažmá v Realu Madrid, Chelsea a Atléticu Madrid vrátil po čtyřech letech do klubu, s nímž v letech 2014 až 2016 získal dva tituly v italské lize a měl velkou zásluhu na postupu do finále Ligy mistrů. Hned v Kyjevě se rozpomněl na staré časy a poprvé v milionářské soutěži vstřelil více než jeden gól.

"Díky Álvarovi jsme do Ligy mistrů vykročili pravou nohou a nechali zapomenout na sobotní zápas v Crotone (1:1 v lize). Mohli jsme sice využít šance už v prvním poločase, po prvním gólu už jsme ale zápas kontrolovali," připomněl Pirlo první Moratův zásah v 46. minutě.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Cristiano Ronaldo tentokrát v Lize mistrů Juventusu Turín chyběl.

"Dařilo se nám útočit v šesti sedmi lidech a nechali tak zapomenout na to, že je ze hry Cristiano (Ronaldo) a Paulo Dybala ještě není v takové kondici, aby mohl odehrát celý zápas," dodal kouč italského mistra.

Do skupiny G vstoupila vítězně i Barcelona, která porazila Ferencváros Budapešť 5:1. A právě katalánský velkoklub přijede za týden do Turína, kde by se proti sobě mohli postavit dva nejlepší střelci v historii Ligy mistrů Ronaldo a Lionel Messi.

Středeční program
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechny středeční duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký přenos chce sledovat. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu trenéra Františka Straku a také bývalého reprezentanta Tomáše Ujfalušiho. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata: