Hlavní obsah

Plzeň na trní, přes Karabach ale přejde, tuší experti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední krok dělí od účasti ve skupinové fázi Ligy mistrů fotbalisty Viktorie Plzeň, která v prvním zápase na stadionu v Baku uhrála remízu 0:0. Na domácím hřišti jsou viktoriáni s kurzem 2,12:1 mírným favoritem. Na vítězství Karabachu je vypsán kurz 3,8:1 a na remízu 3,25:1. Favoritem na postup je také český šampion.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň Tomáš Chorý, Lukáš Hejda a Lukáš Kalvach oslavují vítězství 2:1 po utkání 3. předkola Ligy mistrů.

Článek

První zápas play off o Ligu mistrů skončil remízou, teď je řada na Plzni. Doma je silná, ale musí převzít iniciativu, pasivita by pro ni znamenala problémy. To už si zažila v některých úsecích zápasu proti Tiraspolu a Karabach má podobný herní projev a typologicky totožné hráče.

„Neočekáváme gólové hody, nejpravděpodobněji padnou maximálně 2 góly v zápase, který určitě začne opatrně, protože každá chyba může být osudná. Plzeň zatím volí dobrou strategii, trenérské duo Bílek - Horváth Viktorce prospívá. Lidsky i fotbalově jsou každý jiný, ale tím spíš toho mužstvu hodně přinášejí," tvrdí Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Na výhru domácích u jeho kanceláře sází 83 % tipujících. Na postup ještě minulý týden sázkaři favorizovali Karabach, ale když Plzeň v Baku remízově „uspěla", poměr sázek na postup se otočil 3:1 ve prospěch Plzně. Kurzy na postup jsou 1,53:1 pro Viktorii a 2,5:1 pro Karabach.

Postoupí Plzeň do základní skupiny Ligy mistrů, příspěvek z pořadu Přímák s Martinem VozábalemVideo: Sport.cz

„Západočeši venku vybojovali důležitou remízu. Hrdina zápasu Staněk znovu prokázal, že je v životní formě a patří do reprezentace. Viktorka se bude muset vyrovnat s absencí vykartovaného obránce Hejdy. Karabach ukázal, že je velmi dobře organizovaný a nebezpečný, obzvlášť na křídlech a v útoku má schopné hráče. Plzni přeji skvělý úspěch, ale očekávám obrovský fotbalový tlak z obou stran a dokážu si představit, že zápas skončí remízou (3,26:1) a rozhodne prodloužení nebo penalty," avizuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Sázkaři jsou u jeho kanceláře tentokrát opatrnější a postupové šance obou týmů vidí prakticky 50 na 50.

„Plzeň čeká poslední krok, který bude pravděpodobně obtížnější, než se může zdát. Z prvního zápasu si přivezla nadějnou bezbrankovou remízu. Obraz hry ukázal, že výhodu domácího prostředí bude Viktoria nutně potřebovat. Karabach nepředvedl vůbec špatný výkon, hlavně v ofenzívě je velmi nebezpečný. Zaujal mě hlavně brazilský tvůrce hry Kady, který je mozkem a hnacím motorem Karabachu," poukazuje Karel Brettschneider, bookmaker Chance.

„Výstrahou budiž i minulé zápasy v předkolech, kde se Karabach dokázal prosadit ve venkovních utkáních v Curychu i Budapešti. Plzeň bude muset předvést koncentrovaný výkon a nepouštět hosty do tolika šancí jako v prvním zápase. Slabina Karabachu je naopak vzadu, kde neprostupně nevypadá a Viktoria toho může využít," všímá si Brettschneider.

Na tiketech vsazených u Chance se často objevuje sázka na postup Viktorky (1,53) nebo alespoň dvě branky v utkání (1,41).

Odvetu uvidí diváci stanice Premier Sport 2
Stanice Premier Sport 2 odvysílá úterní odvetu play off Ligy mistrů mezi Viktorií Plzeň a Karabachem. Přímý přenos, který budou kompletně vyrábět zástupci O2 TV Sport, začíná v úterý již ve 20:00. Ve studiu přivítá dvojice moderátorů ve složení Petr Svěcený a Libor Bouček experty Davida Limberského a Miroslava Jirkala. Do zápasového studia, jenž bude přímo v Doosan Areně, dorazí ale i speciální hosté, přislíbena je účast Daniela Koláře či Marka Ztraceného. Přímým přenosem provede komentátorské duo ve složení Jan Homolka a Aleš Svoboda. Aktuální informace z plochy přinese divákům reportér Radek Šilhan.

Reklama