Hlavní obsah

Pohroma pro slovenského mistra. Slovan přišel kvůli koronaviru o šanci na Ligu mistrů

Aktualizováno

Evropská fotbalová unie UEFA zkontumovala zápas 1. předkola Ligy mistrů mezi Slovanem Bratislava a Klaksvíkem ve prospěch týmu z Faerských ostrovů. Utkání se minulý týden nehrálo kvůli koronaviru v kádru slovenského mistra.

Foto: skslovan.com

Slovan Bratislava řeší velké problémy... (ilustrační foto)

Článek

O kontumačním vítězství 3:0 informoval na svém oficiálním webu Klaksvík, jenž se v druhém předkole ve středu utká v Bernu s tamními Young Boys. Jméno svého soupeře potvrdil i švýcarský klub.

Slovan se měl s Klaksvíkem na jeho hřišti střetnout minulou středu. V pondělí byla zjištěna nákaza covidem-19 u nejmenovaného hráče a funkcionáře a klub bez nich odcestoval k utkání. Podle prohlášení Slovanu byly testy ostatních členů výpravy negativní, přesto bylo utkání přeloženo na pátek.

Slovan kvůli tomu ve čtvrtek povolal z Bratislavy sedm hráčů, kteří nebyli v původní výpravě, a doplnil je o devět juniorů. Před odletem byli všichni negativní, ale na místě byl u jednoho člena provizorní nominace zjištěn koronavirus. Zápas byl proto zrušen a jeho osudem se začala zabývat disciplinární komise UEFA, jež rozhodla o postupu Faeřanů.

Generální ředitel Slovanu Ivan Kmotrík ml. už dříve uvedl, že se v případě kontumační porážky hodlá proti rozhodnutí odvolat.

Reklama