Hlavní obsah

Pomoooc! Hvězda Premier League měla před Messim hrůzu v očích, teď sklízí posměch

Barcelona/Praha

V nadupané Premier League patří k nejlépe hodnoceným hráčům, za výborné výkony si dokonce vysloužil cenu PFA Players' Player of the Year určenou pro nejlepšího fotbalistu roku v Anglii podle hráčské asociace. Jenže ve středu na Camp Nou nejednou vypadal Virgil van Dijk proti fenomenálnímu Lionelu Messimu jako bezradný učedník. Z jeho zoufalosti v semifinále Ligy mistrů si také fanoušci zlomyslně utahují na sociálních sítích.

Sestřih úvodního semifinále Ligy mistrů Barcelona - LiverpoolVideo: O2 TV Sport

 
Článek

A nešlo jen o Lionela Messiho, sedmadvacetiletému zadákovi je dáván za vinu i úvodní gól Luise Suáreze. Přisadil si proti němu i bývalý kouč Arsenalu Arséne Wenger.

„Van Dijk vykrýval, jenže měl jít se Suárezem a hlídat míč. Stoper takových kvalit a nechá ho utéct. Přitom na začátku akce nebyl ve špatné pozici, ale pak nezareagoval," kritizoval ve studiu Beinsports Wenger v roli experta.

Van Dijk také sklízí na internetu pobavený posměch za moment, kdy se marně snažil nahánět Messiho u postranní čáry a s panikou v očích gesty i hlasově volal své spoluhráče na pomoc.

Podobně se rozpitvává i situace při druhém gólu Barcelony, kdy Messi pohotově zareagoval na odraz od břevna po Suárezově střele, zatímco Van Dijk ve stoje a v notné vzdálenosti od argentinské hvězdy sledoval v předklonu, jak Messi v poklidu uklízí míč do brány.

Messi nakonec přidal ještě jednu trefu z parádního přímého kopu a naděje Liverpoolu na finále Ligy mistrů proměnil jen v hodně divoký sen. Van Dijkovi navíc oživil šest let starou noční můru z Camp Nou, kde s Celticem vyfasoval výprask 1:6.

„Když nastoupíte proti Messimu, který hraje v nejlepší formě, nezmůžete nic. Jsem vděčný, že nehraju ve Španělsku a nemusím proti němu hrát každou sezonu," posteskl si po utkání Van Dijk.

„Dal nám dva góly a já odjíždím hodně zklamaný. Vyhrál bitvu, ale ne celou válku," nevzdává se Nizozemec nadějí před odvetou.

Reklama

Související témata: