Hlavní obsah

Poputují oba evropské poháry do Manchesteru?

Praha

Dva poháry do stejného města? Proč ne... Fotbalová Evropská liga se po březnovém přerušení kvůli pandemii koronaviru a dohrání domácích soutěží znovu rozběhne bez diváků ve středu a ve čtvrtek osmifinálovými zápasy. Liga mistrů se přidá v pátek. Podle bookmakerů je celkem reálné, že si trofeje z Ligy mistrů a Evropské ligy odvezou z finálových měst Manchester City a Manchester United.

Foto: Oli Scarff, Reuters

Vyrukují fotbalisté Manchesteru United po trofeji pro vítěze Evropské ligy?

Článek

Podrobí si jedno anglické město celou fotbalovou Evbopu? Manchester City a Manchester United jsou podle kurzů největšími favority obou soutěží, které se po pauze dohrají v Lisabonu a na čtyřech stadionech v Německu.

Evropská liga má v United jasného favorita na celkové vítězství v kurzu 3:1. „Manchester předvedl skvělý restart v domácí soutěži a dokráčel až na třetí místo v Premier laegue. A další výzvou je trofej z pohárové Evropy," odhaduje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu. Podle odhadu jeho kanceláře nebudou stačit ani další velké kluby Inter Milán 6:1, Leverkusen 8:1 nebo Sevilla 9:1.

Okruh kandidátů na zisk Ligy mistrů je mnohem vyrovnanější. Ale i zde je top favoritem milionářský klub z Manchesteru - City v kurzu 4,5:1. „Sázkaře ovšem přesvědčil zejména Bayern, který v prvním zápase osmifinále sfoukl Chelsea na jejím hřišti 3:0, a proto je zatím nejsázenějším tipem na vítěze LM, teď v kurzu 4,7:1," říká Urbanec.

Třetím největším favoritem je podle bookmakerů PSG v kurzu 6:1, jenže sázkaři preferují jako další tým Juventus v kurzu 14:1. Jak je to možné? „Vidím to jasně. Faktor Cristiano Ronaldo. Ať je tenhle fotbalista milován nebo nenáviděn, tak vyhrávat velké zápasy pro svůj tým rozhodně umí," dodává Urbanec.

„Do restartu Ligy mistrů vstupují nejlepší týmy v různém rozpoložením. Výpadek herní praxe bude hrát svoji roli a může se podepsat hlavně na výkonu francouzských týmů, delší pauzu měli i Němci. Anglické a italské kluby naopak plynule pokračují v rozjeté sezoně. V jednokolovém turnaji budou rozhodovat ještě větší detaily než obvykle, stát se tedy může ledacos," přemítá Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

"Pro City vedle zápasového rytmu hraje i fakt, že kouč Guardiola má k dispozici prakticky všechny opory a tým není zatížený mistrovskými oslavami, tak jako někteří další. Výhodou může být i skutečnost, že vzhledem k průběhu domácí soutěže mohli svou postkoronavirovou přípravu směřovat právě k Champions League," poukazuje Hanák.

Kurzy na vítěze Ligy mistrů
Manchester City4,5:1
Bayern Mnichov4,7:1
PSG6:1
Atlético10:1
Bergamo11:1
Juventus14:1
Lipsko15:1
Real Madrid30:1
Lyon100:1
Neapol100:1
Chelsea400:1
Kurzy na vítěze Evropské ligy
Manchester United3:1
Inter Milán6:1
Leverkusen7:1
Sevilla9:1
Wolves9:1
AS Řím15:1
Getafe20:1
Šachtar Doněck20:1
Basilej30:1
Basaksehir50:1
Wolfsburg80:1
Olympiakos90:1
FC Kodaň150:1
Frankfurt150:1
Rangers450:1
LASK Linec2500:1

Reklama

Související témata: