Hlavní obsah

Pozor na Higuaína. Rozsévá kolem sebe smrt, varoval kouč Tottenhamu

Pozor, buďte opatrní, varoval kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino své svěřence před útočníkem Juventusu Gonzalem Higuaínem, který se po absenci ve dvou předchozích zápasech znovu vrací do sestavy turínského celku. „Je jako náš Kane. Rozsévá kolem sebe smrt,“ připomínal první osmifinálový duel, v němž jim mohl Argentinec nasázet hattrick. Mohl, ale nenasázel, protože v nastaveném čase první půle neproměnil penaltu, takže zápas skončil nerozhodně 2:2.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Gonzalo Higuaín z Juventusu se raduje z gólu proti Tottenhamu.

Článek

Naděje Spurs na postup do čtvrtfinále Ligy mistrů tím obrovsky vzrostly. Ovšem až dnešní odveta ve Wembley, která začíná stejně jako druhé osmifinále mezi Manchesterem City a Basilejí ve 20:45, ukáže, zda Pochettinovi svěřenci vymění naději za postup.

Argentinský kouč ve službách Tottenhamu nepochybuje, že toho jsou jeho svěřenci schopni.

„Pokud si budeme počínat jako obvykle, do další fáze Ligy mistrů projdeme. Mám statečné, pozitivně smýšlející mužstvo milující výzvy, které jde do každého zápasu s tím, že ho chce vyhrát," odmítl, že by se Spurs mohli spokojit s hlídáním nerozhodného výsledku. I remízy 0:0 či 1:1 by jim k postupu do čtvrtfinále stačily.

„Samozřejmě že musíme být opatrní a obezřetní. Před Higuaínem obzvlášť. On je něco jako Paul Dybala nebo Lionel Messi, takže není snadné ho zastavit," nezastíral, že řadí snajpra Juventusu mezi útočníky hodně vysoko.

Starou dámu sužují zranění

Higuaín měl problémy s kotníkem a v posledních dvou zápasech v sestavě Juventusu nefiguroval, do odvety Ligy mistrů však vyrukuje stejně jako další z turínských marodů Dybala.

„I když na tom vzhledem k zranění a předchozí absenci nejsou fyzicky zrovna nejlépe, hrát budou," připomínal trenér Juventusu Massimiliano Allegri, že vzhledem k panující marodce jinou možnost ani nemá.

„Je tu dokonce dost velká šance, že by mohl nastoupit i Douglas Costa. Mám jen tyto tři, takže alespoň dva z nich hrát musí," přiznával, že není v právě komfortní situaci. Vždyť kouč Bianconeri se musí obejít bez Mandžukiče, Bernardeschiho i třeba Cuadrada.

„I proto musíme zápas rozhodnout v normální hrací době. Dospět k remíze 2:2 a hrát prodloužení by představovalo vzhledem k situaci na naší lavičce značnou komplikaci," netajil Allegri.

Proti Juventusu mluví nejen výsledek prvního střetnutí, ale i historická bilance. V Anglii hrál už jednadvacet pohárových zápasů, ale vyhrál pouhé tři. Tottenham naopak s italským soupeřem doma nikdy neprohrál.

Druhé dnešní osmifinále mezi Manchesterem City a Basilejí bude stejnou formalitou jako úterní duel Liverpoolu s Portem. Citizens vyhráli ve Švýcarsku 4:0 a je bohapustou naivitou se domnívat, že by o náskok doma přišli. Zvláště když na Etihad Stadium neprohráli už 36 zápasů v řadě.

Zajímavé bude tudíž jen sledovat, jak si povedou dva čeští legionáři v barvách Basileje Vaclík a Suchý a jak do rámce střetnutí zapadne rozhodčí Královec, který ho řídí.

Reklama