Hlavní obsah

Prohra v Superpoháru mrzí, ale teď myslíme jen na Karagandu, říká liberecký Kušnír

Josef PešoutSport.czPrávo

Především zúročit svoje zkušenosti z angažmá na Letné chce bývalý sparťanský obránce Ondřej Kušnír v dresu fotbalistů libereckého Slovanu, za který už stihl odehrát úvodní zápas druhého předkola Ligy mistrů i český Superpohár. A nyní se chystá na klíčovou bitvu v Kazachstánu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Olomoucký Doležal (vpravo) se raduje z gólu, který vstřelil do liberecké sítě. Vlevo stojí smutný Kušnír.

Článek

„Superpohár jsem už vyhrál před dvěma lety se Spartou, když jsme porazili Plzeň. Hrálo se v Praze a přišlo více lidí než na duel Liberce s Olomoucí. Přesto bych chtěl i té hrstce příznivců Slovanu poděkovat za přízeň. Sigma dala góly po našich chybách, pak jsme neproměnili šance. Každého z nás ten nezdar mrzí. Bylo by krásné, kdyby Liberec přidal k titulu i ten Superpohár, ale už je to za námi," líčil Kušnír pro Sport.cz.

Tým se už soustředí na úterní vystoupení v Karagandě. Bude to utkání podzimu? „Určitě je to důležitý boj, ale pokud postoupíme, atraktivnější zápasy snad ještě přijdou. Máme krátký čas na to, abychom zmobilizovali síly, doléčili šrámy a uhráli potřebný výsledek," zamyslel se zkušený obránce.

Libereckým stačí vydřít bezbrankovou remízu. „To je sice pravda, ale pokusíme se vstřelit branku. Soupeř by pak musel dát tři, jelikož jsme doma vyhráli 1:0. Takže úkol je jasný, prostě postoupit," přemítal Kušnír.

Věří, že forma se bude zlepšovat

Cesta do Kazachstánu ho neděsí. „Už jsem byl s fotbalem v Japonsku i Hongkongu. Vzpomínám si, že jsme měli v Kazachstánu zrovna mezipřistání. Asi to nebude nic na pokoukání, ale my tam jedeme bojovat o postup, to je priorita. Soustředíme se na sebe a dobře víme, že už v sobotu nás čeká ligový úvod v Příbrami," pravil obránce.

„Každý chce hrát o poháry, aspirantů na přední místa v lize bude víc. Postupně se situace vykrystalizuje a vepředu zůstane asi pět mančaftů. Chceme být mezi nimi," uvažoval Kušnír, který si po odchodu ze Sparty našel v Liberci byt. „Jsem tady spokojený. Už dříve jsem znal některé nynější spoluhráče. Jen si přeji, aby nám to klapalo i na hřišti. Věřím, že s každým dalším zápasem se bude naše forma zlepšovat," dodala liberecká posila.

Reklama

Související témata: