Hlavní obsah

Rána a problém. Lavička teď doufá aspoň v Evropskou ligu

Malmö

Zklamání je slabé slovo. Trenér Vítězslav Lavička dovedl fotbalovou Spartu k mistrovskému treble, několik posledních měsíců však opakoval, že vrcholem by měl být až postup do Ligy mistrů. Letenští si ji naposledy zahráli na podzim 2005 - a po vyřazení v Malmö v ní budou absentovat dál. Favoritovi se vymstily dva góly inkasované při domácí výhře 4:2, venku pak vyšel naprázdno (0:2).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdrcený trenér Sparty Vítězslav Lavička po vypadnutí z předkola Ligy mistrů na půdě švédského Malmö.

Článek

„Odveta se vyvíjela tak, že jsme v prvním poločase byli trochu pod tlakem, ale měli hru pod kontrolou. Snažili jsme se hrát aktivně, problém byl ten, který předcházel první brance. Ztráceli jsme lehké míče po přihrávkách ve středu hřiště a soupeře šel do rychlého útoku," citují kouče klubové stránky sparta.cz.

Jeden vstřelený gól měl sparťanům k postupu stačit. Ale nedali ho.

„Je problém, když si vytvoříte šance, ale neproměníte je. Nevstřelení branky v odvetě byla největší chyba," poukázal Lavička.

Velký sen se rozplynul

Sparta se přijela do Švédska mimo jiné rehabilitovat za loňské vyřazení s Häckenem. Místo toho však schytala další těžké K.O.

„Vyřazení v kvalifikaci je samozřejmě rána a problém. Všichni jsme měli velký sen postoupit dál a poprat se o účast v Lize mistrů. Velký tým se dokáže vypořádat i s takovou událostí a věřím, že i přes zklamání, které v kabině panuje, nás nezlomí. Musíme na všem ještě víc zapracovat a být zase lepší," vyzval trenér.

Sparta má k dobru aspoň mírnou náplast v podobě play off o Evropskou ligu.

„Liga mistrů byl sen, velký sen. Neříkali jsme to jen tak. Věděli jsme, že jsme ušli kus cesty, ale vyřazení v Malmö je pro nás krutou skutečností. Věřím, že najdeme novou motivaci a popereme se o skupinu Evropské ligy. Naši fanoušci si zaslouží zápasy na evropské scéně," dodal Lavička.

Podaří se Spartě postoupit alespoň do Evropské ligy?
Ano
28,8 %
Ne
71,2 %
Celkem hlasovalo 42211 čtenářů.

Reklama

Související témata: