Hlavní obsah

Real zažívá další ponížení. Navíc se děsí, že jej opustí Zidane

Praha

Jakoby utrpení a ponížení pro Real Madrid nebylo ve středeční noci dost. Zidaneho svěřenci podlehli v odvetě semifinále Ligy mistrů londýnské Chelsea o dvě branky a jejich výkon zejména v druhé půli zůstal daleko za očekáváním. Příznivce Bílého baletu pak dorazil jejich „klenot" Eden Hazard, který se v záběru televizních kamer při debatě s hráči Chelsea smál, až se musel opřít o kolena...

Sestřih semifinálového zápasu Ligy mistrů Chelsea - Real MadridVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Belgický útočník se překvapivě objevil při odvetě v základní sestavě Realu Madrid. Třicetiletý borec má totiž daleko do optimální formy a v letošní sezoně šlo teprve o jeho desátý start od úvodního hvizdu vlivem mnoha zranění.

Zdravotní problémy provází působení Hazarda od samého začátku působení v Realu, kam přestoupil před dvěma lety právě z Chelsea. Bývalým parťákům Belgičan bezprostředně po zápase gratuloval. Jenže následně kamery odhalily Hazarda v družné konverzaci s bývalými kolegy, kdy nebylo o úsměvy nouze.

„Po špatném výkonu, který předvedl, a vyřazení týmu, působí Hazardův smích jako hrnek soli do živé rány. Nemůže se smát v kruhu hráčů Chelsea, jako by patřil stále k nim," napsal španělský server AS. „Poblahopřát bývalým spoluhráčům je v pořádku, ale smát se jako pominutý? Jsou hranice, které prostě nesmíte překročit."

Foto: Toby Melville, Reuters

Karim Benzema a Eden Hazard po inkasovaném gólu od Chelsea

Ve Španělsku vzbuzuje Hazard obrovské emoce. Do Realu přišel v létě 2019 za sto milionů eur. Jenže většinu času strávil v lékařských ordinacích či na rehabilitační klinice Bílého baletu. „Není schopen posunout Real, přestože dostává plnou podporu trenéra. Jeho přístup mu nijak nepomáhá," napsal server Marca v reakci na Hazardův srdečný smích.

Hazard prožil za dvě sezony 389 dnů na marodce a zmeškal 50 zápasů. „Potřebuje hrát, aby získal zpět sebevědomí. Jedině na trávníku se dostane do formy," hájí belgického útočníka Zidane.

Foto: Toby Melville, Reuters

Thibaut Courtois loví podruhé míč ze sítě. Do finále Ligy mistrů jde Chelsea

Těžko soudit, jak dlouho se Hazard ještě bude těšit nebývalé podpoře trenéra. Španělská média totiž spekulují, že Zidane na lavičce Bílého baletu skončí. Sice má platný kontrakt a vedení chce, aby zůstal. Jenže trenér samotný na otázky žurnalistů ohledně budoucnosti odpovídá velice vyhýbavě. „Nechci řešit příští sezonu. Koncentruji se jen na vyvrcholení té probíhající," opakuje Zidane zatvrzele už několik měsíců.

Francouzský trenér prožívá velice těžkou sezonu. Ve Španělském poháru se Real nedostal ani do osmifinále, v Superpoháru nezvládl semifinále, stejně jako v Lize mistrů. A v La Lize je aktuálně druhý, přičemž v konkurenci vedoucího Atletika a třetí Barcelony nevykazuje známky nejlepší formy.

Media naznačují, že je Zidane zasažen těžkou kritikou výkonů Realu, který potřebuje obměnu kádru. A výkon v odvetě semifinále jeho pochybnosti ještě prohloubil. „Byli jsme horší, soupeř dominoval. Zcela jednoznačně," uznal Zidane a otázku příští sezony zahalil do ještě většího tajemství strohou odpovědí: „Uvidíme...."

Reklama

Související témata: