Hlavní obsah

Ronaldo vyzývá Real k bleskové válce, Vlci čekají v Madridu ofenzivní uragán

Madrid

Bílý balet naposledy chyběl v semifinále Ligy mistrů v roce 2010. Na druhou stranu nepostoupil v posledních osmi případech, kdy prohrál úvodní zápas. Teď je jasné, že jedna ze sérií fotbalistů Realu Madrid večer na San Bernabéu skončí. Zidaneho tým prohrál úvodní duel čtvrtfinále ve Wolfsburgu 0:2 a má tedy co zachraňovat. Odveta se hraje od 20:45, přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Cristiano Ronaldo, hlavní hvězda Realu Madrid, po porážce ve Wolfsburgu dobrou náladou nijak neoplýval.

Článek

Vlci svého soupeře před týdnem dokonale zaskočili. Real se ovšem o víkendu z porážky rychle oklepal a v domácí soutěži smetl Eibar 4:0. Všechny góly mu nasázel již do přestávky, což je recept i pro odvetu.

„Stejným způsobem chceme hrát i v úterý. V prvním zápase v Německu jsme to nebyli my, nepředvedli jsme výkon hodný našich kvalit. V odvetě musíme hrát soustředěně, bez chyb, s maximální intenzitou během celých devadesáti minut. Náš cíl je jasný - postup do semifinále. Věřím, že s podporou našich skvělých fanoušků to dokážeme," citují klubové stránky Cristiana Ronalda, s třinácti trefami nejlepšího střelce aktuálního ročníku Ligy mistrů.

Zabrnkali Realu na nervy

Naopak Wolfsburg si euforie z velké výhry nad Realem dlouho neužil. V bundeslize o víkendu ztratil body domácí plichtou 1:1 s Mohučí.

„Pokud chceme v Madridu uhrát postupový výsledek, takových chyb se nesmíme dopustit. Real má obrovskou kvalitu, potrestá každé naše zaváhání," vyčinil mužstvu trenér Dieter Hecking.

Jenže pozor, Vlci jsou v cizích lovištích proklatě nebezpeční. Z devíti případů v pohárové Evropě prohrál Wolfsburg venku jen dvakrát.

„Jsme v dobré pozici a v případě vstřelené branky na Santiago Bernabéu si ji ještě vylepšíme. Chtěli jsme doma Realu trochu zabrnkat na nervy, což se nám podařilo. Víme však, že v Madridu to bude řádná šichta. Domácí určitě spustí ofenzivní uragán," avizuje Hecking.

Hrajeme o všechno, ví Zidane

Zatímco jeho tým může vyčkávat, na Realu je, aby začal rychle stahovat nepříjemnou ztrátu. Naposledy dvojzápas otočil v roce 2002, kdy ve čtvrtfinále prohrál na Bayernu Mnichov 1:2, ale doma zvítězil 2:0, postoupil a nakonec získal titul. Zinédine Zidane u toho tehdy byl jako hráč, teď usedne na trenérskou lavičku.

„Jako trenér jsem pod mnohem větším tlakem, než jsem byl jako hráč. Ale mám dobrý pocit. Když se věci vyvíjejí špatně, často to vybičuje k mimořádnému výkonu. A my si všichni uvědomujeme, že hrajeme o všechno," ujišťuje Zidane.

Postoupí do semifinále fotbalové Ligy mistrů Real Madrid, nebo Wolfsburg?
Real Madrid
62 %
Wolfsburg
38 %
Celkem hlasovalo 3301 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid