Hlavní obsah

Rozbitý PSG. Na Bayern nestačil, Mbappé přesto věří: Do Mnichova pojedeme pro postup!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani narychlo uzdravené duo Lionel Messi-Kylian Mbappé neodvrátilo porážku s Bayernem v úvodním osmifinále fotbalové Ligy mistrů (0:1). Messi nastoupil od začátku, ale zvedl se, stejně jako celý Paris St. Germain, až po příchodu Mbappého zkraje druhé půle. Manko už však francouzský mistr nedohnal.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Zklamaný Lionel Messi, hráči PSG úvodní osmifinále Ligy mistrů doma s Bayernem prohráli.

Článek

„Pokaždé chceme vyhrát, ale někdy to prostě nestačí. Prohra mě nesmírně mrzí i za fanoušky, v odvetě budeme muset ukázat více charakteru," prohlásil obránce Sergio Ramos. PSG ale zapnulo naplno motory až v závěru. VAR nejprve zrušil Mbappého vyrovnávací gól kvůli ofsajdu, poté Messi v šanci nastřelil jednoho z domácích hráčů.

„Musíme se z porážky rychle oklepat. Do Mnichova pojedeme vyhrát a pro postup. Když hrajeme útočný fotbal, je to pro soupeře nepříjemné. Musíme být ale všichni stoprocentně zdraví," uvedl Mbappé. S Messim chyběli PSG kvůli zranění v posledním ligovém zápase, jejich start v úterním utkání byl nejistý. Nakonec se na trávníku objevili. Bylo však evidentní, že nejsou stoprocentně fit.

„Příchod Mbappého přinesl nový impuls. S ním v základní jedenáctce bychom ukázali jinou tvář. On a Lionel Messi byli trochu rozbití. Doufám, že do odvety najdeme opět svěžest a formu," řekl trenér Christophe Galtier.

Jenže formu jeho tým hledá marně delší čas. Prohra s Bayernem byla třetí v řadě v rámci všech soutěží, což se PSG stalo naposledy v listopadu 2011. Třikrát po sobě sice padl i v létě 2020, tehdy ale byly porážky rozděleny do dvou sezon. V roce 2023 prohrál 5 z 11 zápasů, což je víc než za celý loňský rok (4 prohry ve 46 utkáních).

Francouzskému mužstvu vůbec nevyšel první poločas. Zatímco Bayern zaznamenal 9 střel, PSG pouze jedinou, což se mu stalo naposledy v dubnu 2016 při střetu s Manchesterem City. „Poslední půlhodina mi ale dává naději. Všechno je stále otevřené, ještě nejsme vyřazeni," podotkl Galtier.

Reklama