Hlavní obsah

S devíti lidmi proti AS Řím? Pro Arsenal žádný problém

PRAHA

Nevídaná situace se udála na začátku druhého poločasu úterního osmifinále fotbalové Ligy mistrů mezi Arsenalem Londýn a AS Řím. Domácí dvojici Kolo Touremu a Williamu Gallasovi to trvalo z kabin trochu déle, a tak museli Kanonýři nastoupit do druhé půli jen o devíti hráčích. Přesto se nakonec radovali z výhry 1:0. "Já chodím vždy jako poslední, a tak jsem čekal na Williama," reagoval Toure po zápase.

Článek

Arsenal vedl od 37. minuty zásluhou proměněné penalty Van Persieho, když oba dva celky odcházely po první půli do kabin. Zpátky už se v řádné době ale namísto jedenácti domácích hráčů dostalo na hrací plochu jen devět. Zapomněli se Toure s Gallasem. Reprezentant Pobřeží slonoviny Toure si navíc po vstupu na trávník bez dovolení vysloužil žlutou kartu.

„Já jsem vždy ten poslední, kdo vstupuje na hrací plochu, a tak jsem čekal na Williama. Když jsem potom přišel na hřiště, nevěděl jsem, že se nemůžu hned zapojit do hry. Jedno pozitivum to ovšem má. Aspoň jsem se naučil nové pravidlo,“ nechal se po utkání na serveru goal.com slyšet Toure.

Kouč Kanonýrů Arsene Wenger byl s výhrou sice spokojený, přál by si ovšem, kdyby jeho svěřenci dokázali využít více z vypracovaných příležitostí. „Hráli jsme dobře, ale prostor pro vstřelení více gólů rozhodně byl. Měl jsem pocit, že jsme si vždy věděli s míčem rady, i když jsme byli ve druhé půli už hodně zmoženi,“ přiznal Wenger.

„Všechny večerní zápasy Ligy mistrů byly hodně vyrovnané. My jsme byli jediní, kdo vyhrál,“ těšilo Wengera po utkání s římským AS. Spokojený byl po zápase také jediný střelec utkání Van Persie. „Myslím si, že jsme uhráli dobrý výsledek. V Římě to bude určitě těžký zápas, ale já věřím, že se nakonec budeme radovat my,“ řekl na závěr pětadvacetiletý Nizozemec.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.