Hlavní obsah

Šéf Liverpoolu chce kvůli fanouškům omluvu od francouzské ministryně sportu

Šéf fotbalového Liverpoolu Tom Werner vyzval francouzskou ministryni sportu Amélii Oudéaovou-Castéraovou, aby se omluvila za tvrzení, že za nepokoje před sobotním finále Ligy mistrů můžou angličtí fanoušci. Zápas v Saint-Denis začal s půlhodinovým zpožděním kvůli střetům fanoušků s policií, která použila i slzný plyn. Oudéaová-Castéraová poté prohlásila, že chaos způsobili angličtí fanoušci s falešnými vstupenkami.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Při finále Ligy mistrů bylo přes 200 lidí zraněno. Policisté stříkali slzný plyn na fanoušky Liverpoolu za plotem. Přitom někteří z nich ukazovali, že mají lístky.

Článek

Uvedla také, že Liverpool, který ve finále podlehl 0:1 Realu Madrid, se nepostaral o vlastní příznivce. Proti tomu se však Werner ostře ohradil. V dopise ministryni uvedl, že její komentář je nezodpovědný, neprofesionální a bez respektu k fanouškům.

"Finále Ligy mistrů by mělo být jednou z nejlepších událostí na světě. Místo toho se zvrhlo v jeden z nejhorších kolapsů bezpečnostních opatření," přidal Werner. "Proto po vás žádám omluvu a záruky, že vyšetřování proběhne transparentně," dodal.

Reklama

Související témata: