Hlavní obsah

Sen Slavie o Lize mistrů se rozplynul. Tiraspol srovnal v 93. minutě

PRAHA

Sen fotbalové Slavie o Lize mistrů se ve středu rozplynul. Postup držela v rukou, ještě v nastaveném čase nad moldavským šerify vedla, ale s vidinou další cesty milionářskou soutěží hazardovala až příliš, takže byla zákonitě ztrestána. Ve třetí minutě nastavení dostala gól a protože v pohárové matematice se počítá branka vstřelená na cizím hřišti dvakrát, Jarolímův tým v Champions League skončil. Stejně jako Spartě mu zůstává jen kvalifikace o Evropskou ligu.

Foto: Petr Horník, Právo

Zklamaní fotbalisté Slavie děkují fanouškům po remíze se Šeriffem Tiraspol, která znamenala vyřazení ze 3. předkola Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Muselo to přijít! Ještě než se domácí kouč Jarolím vydal na tribunu, kde si odseděl poslední část trestu za loňské pohárové extempore, zamíchal znovu se sestavou. Po ligové prohře v Brně v ní udělal hned čtyři korektury, které měly naladit jeho Slavii už konečně na vítěznou vlnu. Ke kvalifikační odvetě proti moldavským „šerifům“ poslal Hubáčka, Ragueda, Jandu a Marka Jarolíma s vírou, že dají zapomenout na dosavadní mizérii.

Korektury vyšly, Pražané rychle vedli

Sázka mu vyšla, neboť Pražané se od začátku tlačili před šestnáctku Šeriffu, po jedenácti minutách Vlček dokonce rozvlnil síť a i když gól pro ofsajd neplatil, byl pro sešívané povelem k ještě větší aktivitě. Soupeřovu obranu tím zákonitě uváděli ve zmatky a chaos, takže se začala rodit šance za šancí. Tu první gólman Namaško stačil ještě J. Černému zlikvidovat, další už hlavičkující Hloušek zúročil. Slavia vedla a nahrávalo jí úplně všechno...

Mezinárodní soubor, v němž to skřípalo

Moldavský mezinárodní soubor už nemohl jen vyčkávat, neboť vstřelit gól pro něj představovalo životní nutnost. Jakmile ale hru otevřel, začalo to v součinnosti jeho řad a vůbec organizaci hry viditelně skřípat. Několik slibných výpadů tažených většinou Vlčkem a zakončovaných Jandou ovšem slávisté zúročit nedovedli, takže jejich jednogólové vedení bylo  vzhledem k průběhu první půle hodně hubené. Hlavně však dávalo pořád jistou naději i „šerifům“ hrajícím sice hodně chaoticky, ale fotbalovou abecedu ovládajícím. Třeba při dalekonosné ráně  Rodrigueze likvidované mladým Hanušem na dvakrát ochozům - a zejména Jarolímovi v nich - zatrnulo.

Po varování přišel trest

Po přestávce mu zatrnulo zase. A dokonce opakovaně, protože hosté sice dál chybovali, otvírali obranu a nabízeli Vlčkovi, Jandovi, Hlouškovi a spol. příležitosti ke gólu jistoty, sami se však pokoušeli o výpady také. Zdánlivě neškodné, ale v některých momentech na Jarolímův vkus až příliš nebezpečné a postup ohrožující. To když se třeba Suvorov protáhl kolem Čelůstky, nebo když si Balima lehl v šestáctce a dožadoval se penalty.

Jeho Slavia ovšem nebrala varování vážně a v nastaveném čase byla ztrestána. Farreira totiž v třetí minutě nastavení vstřelil gól a sen Pražanů o Lize mistrů se rozplynul. Stejně jako Spartě  jim zůstala jen kvalifikace o Evropskou ligu... Krutý trest po konfrontaci s hodně průměrným protivníkem, který byl v Praze zralý minimálně na trojku.

Slavia - Šeriff Tiraspol  1:1 (1:0)
Branky: 16. Hloušek- 90.+ 3. Farreira. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, De Luva (všichni Itálie). ŽK: Suchý, M. Černý - Mamah, Balima. Diváci: 13 483.
Slavia: Hanuš - Čelůstka, Suchý, Vomáčka, Hubáček - Janda, Ragued, M. Jarolím (62. Vasiljevič), J. Černý (89. Tafat) - Vlček, Hloušek (74. M. Černý). Trenér Karel Jarolím.
Tiraspo: Namaško - Mamah (73. Bulat), Nadson, Tarchnišvili, Rodriguez - Diedhiou (59. Franca), Rouamba, Korněnkov, Suvorov (82. Volkov) - Arbanas, Balima. Trenér Leonid Kučuk.

Reklama

Související témata: