Hlavní obsah

Karabach - Plzeň 0:0Senzační Staněk ničil střelce Karabachu, plzeňské naděje na Ligu mistrů žijí!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poprvé v předkolech nevyhráli, fotbalistům Plzně to vadit nemusí. V středečním úvodním duelu play off Ligy mistrů uhráli na půdě ázerbájdžánského Karabachu solidní bezbrankovou remízu. Podepsal se pod ni významně třemi fantastickými zákroky brankář Jindřich Staněk. Odveta je na programu příští týden v úterý v Doosan Aréně. Viktoria tak může dál snít o základní skupině Ligy mistrů a možná až půlmiliardovému bonusu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jindřich Staněk předvedl parádní výkon

Článek

Zápas, který uvedla znělka Ligy mistrů, neboť play off už pokrývá UEFA marketingově jako hlavní fázi, začal obrovskou šancí domácích. Staněk však proti Vešovičovi čaroval, vytáhl vzápětí i dorážku Kadyho.

Na stadionu Tofiqa Bahramova stál vzduch. Sice už nepražilo slunce, nicméně vysoká vlhkost byla nepříjemná. Atmosféra v ochozech byla pekelná, jednatřicet tisíc diváků hnalo Karabach neúnavně na zteč. Rachot byl už při rozcvičení a čtení základních sestav. Nebylo slyšet vlastního slova. „Karabach, Karabach," otřásal se každou chvíli stadion, kterým několikrát oběhly mexické vlny.

Po čtvrthodině málem explodoval, neboť domácí podnikli další nebezpečnou akci, Kadymu na malém vápně chyběly centimetry, aby mohl trefit odkrytou branku. Ázerbájdžánský šampion, který v předkolech vyřadil Lech Poznaň, Curych a Ferencvároš, tlačil. Viktorii se nedařilo udržet míč.

Foto: @fcviktorkaplzen

Jhon Mosquera v zápase proti Karabachu

V 21. minutě ale hosté přece jen zahrozili, po rohovém kopu pálil pohotově Chorý, jeho pokus vykopli domácí z brankové čáry. Po krátké občerstvovací pauze se hnal Wadji zprava na Staňka, který Viktorii znovu podržel. Na druhé straně Kopic hlavou v solidní příležitosti míč jen líznul.

Druhý poločas byl dlouho z obou stran opatrný, žádný z týmů nechtěl udělat chybu. V závěru však domácí přidali, Staněk se zaskvěl proti ráně střídajícího Ozobiče.

Viktoria nakonec čistý štít uhájila, z Baku veze solidní výsledek. Navíc prodloužila úctyhodnou sérii neporazitelnosti v soutěžních už na 30 zápasů. Naposledy padla na konci října v ligovém utkání na půdě pražské Slavie.

Úvodní utkání 4. předkola Ligy mistrů (hráno v Baku):
FK Karabach - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Vinčič - Klančnik, Kovačič - Kajtazovič (video, všichni Slovin.). ŽK: Wadji - Mosquera, Hejda, Kliment.
Karabach: Magomedalijev - Vesovič, Mustafazade, B. Hüsejnov, Bajramov - Jankovič (73. Almeida), Qarajev - Šejdajev (61. Ozobič), Kady, Zoubir - Wadji (73. Owusu). Trenér: Gurbanov.
Plzeň: Staněk - Havel, Hejda, Pernica, Jemelka - Kalvach, Bucha - Kopic (90.+1 Holík), Sýkora (71. Jirka), Mosquera (59. Pilař) - Chorý (71. Kliment). Trenér: Bílek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články