Hlavní obsah

Slávistické čekání na střelce Kuchtu. Trenér Trpišovský stojí moc o to, aby proti Ferencvárosi nastoupil

Budapešť/Praha

Nejspíš až bezprostředně před zápasem se ukáže, zda nejlepší slávistický střelec uplynulé sezony Jan Kuchta vyrukuje na trávník budapešťské Groupama Areny v základní sestavě českého mistra, nebo zda zůstane jen na lavičce mezi náhradníky. „Uvidíme, bude záležet na domluvě s trenéry,“ krčil rameny Kuchta před prvním dějstvím třetího kvalifikačního kola Ligy mistrů, v němž Pražané narazí dnes večer v Budapešti na Ferencváros.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu (vpravo) a Jan Kuchta oslavují gól.

Článek

Před pěti dny v ligovém utkání v Teplicích Kuchta ve slávistickém kádru scházel. „Byl s námi ještě večer před utkáním v hotelu, ale vzhledem k zdravotním problémům kádr opustil," nespecifikoval trenér Jindřich Trpišovský, jaké trable Kuchtu postihly.

„Měl jsem menší virózu," prozradil až v Budapešti Kuchta, že v dalších dnech sice s týmem trénoval, ale plnou zátěž neabsolvoval.

I proto ono: Uvidíme...

„Budeme dělat všechno proto, aby byl k dispozici alespoň na část zápasu. Ale lámat přes koleno to nebudeme, kdyby to snad mělo ohrozit jeho start v odvetě," netajil na tiskové konferenci čtyřiadvacet hodin před utkáním s Fradi trenér Trpišovský, že moc stojí o to, aby Kuchta nastoupil.

„Vždyť loni to byl náš útočník čísla jedna, a i letošní sezonu začal dobře," připomněl Kuchtův vítězný gól v ligovém prologu ve Zlíně.

„A navíc má zkušenosti z evropských pohárů, jeho typologie je ojedinělá, způsob hry domácího týmu by mu mohl sedět," vyjmenovával slávistický kouč důvody, proč by nejlepšího střelce loňské ligové sezony v sestavě potřeboval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský.

I kdyby Kuchta nastoupit nemohl, zoufat nemusí. Variant, jak ho nahradit, má několik. V pátek hrál v Teplicích na hrotu útoku navrátilec z bundesligového hostování Petar Musa, problém byl ovšem v tom, že se střelecky neprosadil, i když několik dobrých příležitostí měl.

Po jeho vystřídání přešel na hrot Ivan Schranz, který naopak střelecky zářil a Severočechům nasázel hattrick. Začal na kraji středové řady, v závěru zápasu přešel na hrot.

„A i tam si vedl skvěle. Jeho i naší výhodou je, že může v našem stylu hry nastoupit v sestavě hned na čtyřech různých místech," kvitoval Trpišovský možnost univerzálního využití slovenské posily, která je jednou z variant pro případ, že by Kuchta do kvalifikace o Ligu mistrů nemohl zasáhnout.

Reklama