Hlavní obsah

Souboj brankářských legend: Casillas si rýpl do sudích, Buffon zářil

Porto/Praha

Mělo jít o souboj velikánů. Brankářských legend. Pětatřicetiletého Ikera Casillase a o čtyři roky staršího Gianluigi Buffona. Záhy z něj však na Estadio do Dragao v Portu sešlo. „Hrát proti týmu jako je Juventus je obtížné v jedenácti, natož pak v deseti,“ připomínal Iker Casillas hájící bránu Porta, že vyloučení jeho spoluhráče Alexe Tellese ve 27. minutě ovlivnilo celé osmifinále Ligy mistrů.

Foto: Stringer, Reuters

Fotbalisté Juventusu Turín v čele s Buffonem se radují z výhry.

Článek

Brazilec Telles viděl v rozpětí 74 sekund žlutou a červenou kartu, takže naděje Porta na překvapení velice záhy devalvovaly. A ze souboje Casillase s Buffonem nebylo také nic, protože hosté drželi míč, kombinovali a hledali usilovně cestu k domácí bráně. Po sedmdesát procent zápasu měli balón v držení oni, na Casillase však během utkání vypálili jen třikrát. A dali dva góly.

 

Game respects game. #buffon #casillas #ikercasillas #gigibuffon #gianluigibuffon

Příspěvek sdílený Bleacher Report UK (@bleacherreportuk),Úno 18, 2017 v 2:33 PST

„Dva a půl měsíce jsme na tenhle zápas čekali a chystali se na něj a pak přijde vyloučení, které všechno ovlivní," posteskl si Casillas. který je rekordmanem v počtu startů v Lize mistrů.

„Přitom se faulů dopouštěl i soupeř, jenže beztrestně. Třeba to bude v odvetě naopak a vyloučením nám pro změnu situaci usnadní Juventus," pokoušel se o hořké vtipkování.

Turínská Stará dáma početní převahu využila a dvěma slepenými trefami zápas rozhodla. „Po vyloučení na nás dopadla psychická únava, ale pořád jsme se drželi. Snažili jsme se těžit z naší rychlosti, takže jsme měli i pár příležitostí k ohrožení brány hostů, ale to už nám scházela potřebná koncentrace. A když se pak přidala i únava fyzická, bylo to v deseti a proti takovému mužstvo, jako má Juventus, velmi obtížné," přiznával pětatřicetiletý španělský gólman, kterého překonali až dva střídající hráči Pjaca a Dani Alves.

Chorvatský mladík Pjaca byl přitom na hřišti pouhých pět minut, Brazilec Dani Alves dokonce jen minutu.

Po první osmifinálové partii tak byl zákonitě spokojenější Buffon, který vychytal šesté čisté konto v posledních sedmi zápasech a v Portu pomohl svému týmu, aby už po prvním duelu výrazně nakročil do čtvrtfinále.

„Vyloučení nám situaci hodně usnadnilo," kvitoval, že zápas v Portu byl pro Juventus snazší, než italský mistr očekával.

Reklama

Související témata: