Hlavní obsah

Taktika? Ať si Francouzi zacpou uši, vtipkuje Vrba. Do smíchu mu ale není

Monako

Dorazili do knížectví v roli outsidera. Po úvodním duelu na Letné není ani divu. Dohánět na půdě třetího týmu minulého ročníku francouzské ligy porážku 0:2 z domácího trávníku se zdá jako předem ztracená mise. Fotbalisté pražské Sparty nicméně víru v zázrak ještě neztrácejí. „Chcete znát naši taktiku? To by si francouzští novináři museli zacpat uši, pak možná řeknu!“ zavtipkoval kouč Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba.

Článek

Žertík utrousí, ale moc do smíchu mu není. Marodka mu roste pod rukama, už na startu sezony musí brát zřetel na fyzický stav nejvytíženějších hráčů.

„Máme hodně nabitý program, zraněními na něj trochu dojíždíme. Chybí nám čtyři hráči, kteří by dost možná byli v základu. Není to snadné, ale musíme se s tím vyrovnat," poukazuje Pavel Vrba, že do Monaka vůbec neodcestovali Čelůstka, Juliš, Höjer, oba Krejčí a Dočkal. Z marodů se uzdravil jen Štetina.

Trochu moc ztrát na úkol, který před Spartou stojí. Musí doufat, že ji domácí za dané konstelace třeba podcení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty bojovali o postup do třetího předkola Ligy mistrů

„Máme za sebou teprve první utkání, jedno zbývá. Nic ještě neskončilo, hráči to vědí. Kdybych cítil, že si to neuvědomují, udělal bych cokoliv, abych jim to připomněl a tlačil je," ujišťuje trenér Niko Kovač, že žádné podcenění nedopustí.

„Očekáváme těžké utkání. Postup je blízko, takže uděláme, co bude v našich silách," dodává bývalý kouč chorvatské reprezentace či Bayernu Mnichov.

„Pro nás bude hlavně důležité využít každou situaci, kterou dostaneme ke vstřelení gólu. Stoprocentně. Když dáme rychlý gól, tak to určitě můžeme zdramatizovat," věří sparťanský útočník Adam Hložek, že ještě nic nemusí být ztraceno.

Reklama

Související témata: