Hlavní obsah

Teď chceme vyhrát celou soutěž, vyřvával náhradník Cavani po vítězné trefě do sítě Chelsea

Paříž/Praha

Na francouzské scéně jsou naprostými suverény, před vstupem do jarní části Ligy mistrů přesto provázely fotbalisty Paris SG pochybnosti. A nic na nich neměnilo, že se v osmifinále opět potkali s londýnskou Chelsea, která neprožívá vydařenou sezónu a teprve pod novým koučem Hiddinkem se probouzí.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Útočník Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovic (č. 10) se raduje se spoluhráči z gólu proti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Právě suverenita projevující se třeba v tom, že pařížský celek neprohrál z 26 ligových zápasů ani jediný a body ztratil pouze čtyřmi prohrami, měla podle mnohých expertů týmu Laurenta Blanca při tažení pohárovou Evropou spíše ublížit než pomoci. Jenže v konfrontaci s Blues se podobné prognózy nenaplnily, Paris SG první osmifinále zvládlo a 2:1 vyhrálo.

Barcelona a Real jsou také suverény

„Přirozeně je velký rozdíl mezi zápasy ve francouzské lize a v Lize mistrů, protože v ní už má drtivá většina mužstev za sebou dlouhou cestu vpřed," přiznával argentinský legionář Di María, že osmifinále s Chelsea bylo hodně náročné.

Nechtěl ale nic slyšet o tom, že by jeho tým limitovala nedostatečná konkurence ve francouzské lize a minimum náročných zápasů, které absolvuje. „Ve Španělsku jsou také Barcelona a Real Madrid daleko před ostatními a v Lize mistrů přesto podávají nejlepší výkony. My jsme na tom podobně a je jen na nás, abychom v každém utkání odevzdávali maximum," argumentoval.

„A to jsme dělali i proti Chelsea, i když výsledek mohl a měl být mnohem lepší. Přes neproměněné příležitosti jsme ale domácí výhrou udělali dobrý krok ke čtvrtfinále," dodával Brazilec David Luiz, který přišel do Paris SG před dvěma lety právě z Chelsea.

„Všichni by si měli uvědomit, že Chelsea překonala potíže, které v úvodu sezóny měla. Už zase našla svou tvář a hraje svůj fotbal, takže jsme s ní odehráli velmi dobrý zápas," reagoval kouč Paris SG Laurent Blanc na dotazy, zda vítězství 2:1 bude pro březnovou londýnskou odvetu dostačující.

Blanc byl o půli naštvaný

„Výsledek není spravedlivým vyjádřením toho, co se odehrávalo na hřišti. Podali jsme druhý nejlepší výkon v této sezóně, protože jen ve skupině proti Realu Madrid jsme hráli lépe, i když jsme s ním paradoxně prohráli," glosoval partii s Chelsea.

"Samo sebou že lituji gólu, který jsme inkasovali těsně před odchodem do šaten a navíc po rohovém kopu, kdy jsme měli možnost míč snad pětkrát odkopnout. To jsme neměli připustit, protože za stavu 1:0 by se nám hrálo ve druhém poločase mnohem lépe. Proto jsem byl o přestávce hodně naštvaný," prozrazoval Blanc, že byl na hráče hodně nepříjemný.

Jeho svěřenci ale i tak první osmifinále zvládli. Náhradník Cavani přišel čtvrthodiny před koncem a čtyři minuty mu stačily, aby vstřelil vítězný gól.

„Fantastický večer. Zvítězili jsme, což bylo ze všeho nejdůležitější. Teď chceme vyhrát celou soutěž," rozplýval se Uruguayec do kamer Canal+ s vírou, že mu trefa pomůže překonat složité období, které teď v Paříži prožívá. V lize se mu totiž střelecky nedaří, v letošním roce se trefil zatím jen jednou proti Lorient, takže většinou jen střídá.

Chválil Verrattiho

Trenér Blanc kvitoval nejen Cavaniho trefu a zvládnutou roli žolíka, ale oceňoval především návrat Verrattiho. Ten si totiž začátkem roku poranil třísla a od 13. ledna neodehrál jediný zápas. Až proti Chelsea se zase objevil v sestavě.

„A byl úžasný. Navíc utkání zvládl bez sebemenších problémů a bolesti, což je dobré pro příští zápasy a týdny," liboval si Blanc a krotil euforii, která po výhře nad Chelsea mezi jeho svěřenci zavládla.

„Očekávám, že odveta na Stamford Bridge bude velice těžká. Ale hráči Chelsea tvrdí to samé, takže to bude ještě hodně zajímavé osmifinále."

Reklama

Související témata: