Hlavní obsah

Tuchel to má po pádu v Lipsku nahnuté, kabina PSG ale stojí za ním

Praha

Francouzský gigant bije na poplach. Fotbalistům Paris St. Germain po středeční porážce na půdě Lipska (1:2) hrozí, že se jich nebude týkat vyřazovací fáze Ligy mistrů. Navíc je možné, že pád bude stát místo kouče Thomase Tuchela, pod kterým se špatném vstupu do podzimu houpe židle. Dostalo se mu však zastání od brazilského záložníka PSG Marquinhose.

Sestřih zápasu fotbalové Ligy mistrů Lipsko - Paris SGVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Kritici nesmí zapomenout, co kouč s týmem dokázal v uplynulé sezoně," připomněl Marquinhos účast ve finále Champions League (porážka 0:1 s Bayernem). „My hráči ho samozřejmě podporujeme. Je to trenér, který má za sebou nejlepší sezónu v historii klubu. Fotbal, bohužel, neumí být trpělivý," dodal Brazilec.

PSG má po třech zápasech tři body, v tabulce je až třetí. S tříbodovou ztrátou na Manchester United a Lipsko. Spekuluje se, že Tuchel nemá dobré vztahy se sportovním ředitelem Leonardem. Ten mu zazlívá zlý vstup do francouzské ligy, kde PSG prohrálo první dva zápasy. „Pořád je naším trenérem, máme v něj důvěru. Pokud se nedaří dobře, není to jen chyba kouče, ale i hráčů," prohlásil Marquinhos.

Francouzský mistr přitom začal v Lipsku výborně, brzy vedl gólem Di Maríi. Argentinec však poté neproměnil pokutový kop a karta se začala obracet ve prospěch domácích. Před přestávkou vyrovnal Nkunku, ve druhém poločase dokonal obrat z penalty Forsberg. PSG navíc dohrávalo bez dvou vyloučených hráčů.

„Máme ještě tři utkání, musíme zůstat pozitivní. Pochopitelně, pokud chceme postoupit, musíme se zlepšit," dodal brazilský záložník.

Reklama

Související témata: