Hlavní obsah

V Barceloně se rodí superhvězdy, Basileji uštědřily debakl

PRAHA

Jestliže v úterních zápasech Ligy mistrů padlo celkem šestatřicet gólů, čest utkáním středečním nezachraňoval nikdo jiný než slavná Barcelona. Ta v Basileji vypráskala místní fotbalisty poměrem 5:0, což kouč domácích okomentoval slovy: “Byli jsme velmi slabí. Nezmohli jsme se na žádnou odezvu proti kvalitně hrajícímu soupeři,“ uznal po debaklu trenér Christian Gross.

Článek

V Barceloně se blýská na skvělé časy, její mladíci Lionel Messi, Bojan Krkič a Sergio Busquets omračují svými dovednostmi fotbalový svět, navíc se celá hvězdná trojice zapsala mezi střelce i v Basileji. Hráčům Katalánského klubu přitom stačilo k nastřílení pěti gólů jen osmačtyřicet minut. Na brankách se podílel kromě výše jmenovaných ještě Xavi, jenž stanovil konečné skóre pátou brankou chvíli po změně stran.

„Každý toužil po tom zapsat se na střeleckou listinu. Mně se podařilo vsítit dvě branky, z čehož má tým ohromnou radost. Každý vstřelený gól je pro mě velkým zadostiučiněním,“ řekl po vítězném zápase ofenzivní hráč Katalánců s jihoslovanskými kořeny Krkič.

První ránu zasadil Messi

Rozčarování na basilejském stadiónu přivodil domácím fanouškům již ve čtvrté minutě utkání argentinský křídelní záložník Messi. „Tyto zápasy nejsou nikdy jednoduché. Dobře jsme se na trávníku pohybovali a kombinovali a dokázali jsme tak postupovat až do konce utkání,“ těšilo po závěrečném hvizdu jednadvacetiletého Jihoameričana.

„Nejdůležitější věcí je, že jsme dokázali pracovat jako tým. Do zápasu jsme vlétli a podařilo se nám vstřelit brzký gól. Od toho okamžiku jsme hráli ve slušném tempu a mně a dalším ofenzivním hráčům se vytvářel velice dobrý prostor,“ liboval si po basilejském debaklu Messi.

Trenér Basileje neschopnost přiznal

Zápas v dresu Barcelony si užíval další mladík, jenž je velkým příslibem pro aktuálně čtvrtý celek španělské La Ligy. „Vždy, když se dostanete do vedení, tak si pak ten zápas užíváte mnohem víc. Navíc tým velice dobře kombinoval a já jsem velice šťastný,“ řekl jeden ze střelců zápasu Busquets. „Jsem ještě mladý a mám se hodně co učit,“ přiznal dvacetiletý hráč.

Takovou radostí už ale neoplýval kouč domácích Christian Gross, jenž se v hodnocení zápasu za nic neschovával. „Do zápasu jsme šli velice dobře připraveni. Bohužel bylo ale brzy po všem. Z naší strany nebyla žádná odezva na jednoduchou soupeřovu hru. Byli jsme velmi slabí, když fotbalisté Barcelony drželi míč na svých kopačkách. To si proti takovému soupeři nemůžeme dovolit,“ dodal na závěr Gross, jehož svěřence čeká za dva týdny reparát, neboť je hostí slavný Nou Camp.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid