Hlavní obsah

Vaclík jen nevěřícně zíral! Nevídaná trefa jeho tým v Lize mistrů potopila

BAsilej

Z jeho pohledu a řeči těla šlo v tu chvíli vyčíst úplně vše - zklamání, zmar, konec nadějí, ale také nevěřící údiv nad parádní trefou, která jeho Basilej definitivně potopila. Běžela 90 . minuta úterního zápasu fotbalové Ligy mistrů, český brankář Tomáš Vaclík v rezignované poloze zíral do prázdna a vstřebával první nával emocí bezprostředně poté, co inkasoval od obránce PSG nádherný vítězný gól znamenající konec postupových nadějí pro švýcarského mistra.

Foto: Georgios Kefalas, ČTK/AP

Radost fotbalistů Paris Saint-Germain z vítězného gólu v Basileji.

Článek

Belgický zadák Thomas Meunier předvedl opravdu parádní kousek. Po křížném centru přes okraj šestnáctky si udělal pár krůčků zpět a míč trefil tak dokonal, že na něj jinak v utkání skvělý Vaclík neměl nárok. Pařížskému celku tak zajistil výhru 2:1 a zároveň mu pojistil postup.

„Musím ale pochválit hlavně přihrávku od Adriena (Rabiota). V šestnáctce byla spousta hráčů, mohl zkoušet přihrávat na náhodu před branku. On ale našel mě, bylo tedy mou povinností jeho pas využít. Tohle byl určitě moment, na který jen tak nezapomenu," popsal svůj hvězdný moment Meunier.

„Tenhle gól snů vystřelil Basilej z Ligy mistrů," okomentoval trefně klíčový moment zápasu deník Basler Zeitung, kterým mimo jiné také vyzdvihl Vaclíkův výkon v utkání.

„Vaclík držel Basilej ve hře. Zejména ve druhé půli mohl vést PSG 2:0 nebo i 3:0, Vaclík však pochytal všechno, co mohl," napsal deník s tím, že proti oběma gólům hostů neměl nárok.

Švýcarský tým v předchozím duelu na hřišti PSG sice podlehl 0:3, ale hned třikrát trefil brankovou konstrukci. V domácí odvetě si tedy dělal naděje na úspěch, které se ale nenaplnily. Nepomohla ani přítomnost tenisové legendy a fanouška Basileje Rogera Federera v hledišti.

Reklama

Související témata: