Hlavní obsah

Velký třesk. Zaseklá Barca bez Messiho!

Kyjev

Zkusí to jinak. Bez velkého trumfu. Lionel Messi bude chybět Barceloně v Kyjevě při úterním pokračování fotbalové Ligy mistrů, v níž si katalánský velkoklub už může zajistit osmifinále. Zatímco doma je Barca zaseklá, na evropské scéně zažívá relativní výsledkovou pohodu. Kritika výkonů, a třeba i spekulace o Messim se však přenášejí i do mezinárodních bitev.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Barcelonský Lionel Messi při utkání s Alavésem.

Článek

Na Ukrajině se vedle hvězdného kapitána neukáže ani záložník Frenkie de Jong. "Potřebují si odpočinout, odehráli hodně zápasů a teď je správná chvíle dát jim volno. Naše situace v Champions League je komfortní, už máme devět bodů," ujišťoval kouč Ronald Koeman, že za absencí hvězd není nic jiného než pauza na ušetření sil.

List As ovšem píše o „velkém třesku" a spekuluje, že mohou existovat i jiné důvody než jen ušetřit opory, a vše dává do souvislosti s předešlým děním.

Od zatrženého letního odchodu se stále objevují další a další pochybnosti o Messiho motivaci. Třiatřicetiletý Argentinec naposledy v sobotu předvedl s celým týmem pro mnohé šokující špatný výkon při prohře 0:1 s Atlétikem Madrid. V neúplné tabulce španělské ligy jsou Barcelonští až dvanáctí a prožívají nejhorší start do soutěže za 29 let.

K tomu finanční potíže, požadavek, aby hráči akceptovali snížení platů v milionech, třaskavá komunikace...

„Už mě unavuje, že jsem hlavně já v klubu vždycky spojován s problémy," řekl hvězdný Messi po návratu z jihoamerické kvalifikace novinářům v Barceloně.

Vedle Messiho a De Jonga budou v Kyjevě chybět Barceloně další čtyři hráči. Gerard Piqué, Sergi Roberto, Ansu Fati a Sergio Busquets jsou zraněni.

Barcelona se ze skupiny G už dnes kvalifikuje do osmifinále, když zvítězí na Ukrajině. Remíza bude Kataláncům stačit v případě, že Juventus doma neprohraje s Ferencvárosem. Starou dámu pošle dál výhra a současně alespoň bod Barcelony. Ta minule na Camp Nou přehrála koronavirem notně oslabené Dynamo pouze 2:1, Juventus zvítězil v Budapešti 4:1.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechny úterní duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký přenos chce sledovat. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu Pavla Kuku, bývalého reprezentanta a držitele bundesligového titulu, a také Miroslava Jirkala, známého fotbalového experta a trenéra. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata: