Hlavní obsah

VIDEO: Holení? Barvení vlasů? Nic takového, koncentrujeme se na Maribor, odmítá i Horváth legrácky

Plzeň

Jindy se ve vymýšlení legrácek a různých motivačních stimulů doslova překonává... S trenérovým ošuntělým svetrem vyparáděným ke všemu zástupem sobů, Vrbovým sestřihem, sázkami se spoluhráči. Před kvalifikační konfrontací o Ligu mistrů se slovinským Mariborem však plzeňský kapitán, dirigent a hlavní šoumen Pavel Horváth přeřadil do vážné tóniny a tvrdí, že na nic podobného není pomyšlení. „Hlavní je postup a účast v Champions League, na to se maximálně koncentrujeme," tvrdí.

Pavel Horváth před duelem play off Ligy mistrů proti MariboruVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Po postupu přes estonské Kalju vystřihl váš trenér Vrba před fanoušky přímo výstavní kotrmelec a slíbil, že když překonáte i Maribor a dostanete se do Ligy mistrů, předvede ještě excelentnější. Přidala se i kabina s nějakými sázkami či motivačními stimuly?

Žádné holení, žádné barvení vlasů, protože postup je ještě strašně daleko. Celá kabina si uvědomuje, že jde o hodně a proto se soustřeďujeme na zápas a nikoli na legrácky. I když v případě postupu je možné všechno. Tedy, skoro všechno.

Zápas play-off Ligy mistrů mezi Plzní a Mariborem začíná ve 20.45, řídí ho Portugalec Benquerenca , přímý přenos vysílá Prima Cool, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Je z vás cítit respekt ke slovinskému soupeři. Lze ho přirovnat k některému z protivníků, na které jste v předchozích letech při putování pohárovou Evropou narazili?

To by měl trenér, protože já v té rychlosti na hřišti podobná srovnání nestíhám.

Trenér vám ale přece už pouštěl sestřihy ze zápasů Mariboru a upozorňoval, v čem je síla slovinského celku...

Maribor působil velice dobře v ofenzivě, i dost dobrých hráčů ve svém středu má. I proto jsme měli tentokrát důkladnou přípravu a věřím, že jsme na Slovince nachystáni.

Takže recept je vymyšlený a půjde o to ho jen zrealizovat...

Trenér nám ukázal situace, kdy by se dala obrana Mariboru překonat. Budeme se snažit jeho návodu využít a uvidíme, jak to bude vycházet.

Zatímco před dvěma lety jste museli závěrečný díl kvalifikace o Ligu mistrů absolvovat s Kodaní v azylu pražského Edenu, tentokrát o postup do Champions League budete hrát doma. Další výhoda na vaší straně...

Jenže atmosféru Ligy mistrů jsme vnímali jen při předzápasovém tréninku a maximálně při rozcvičce před zápasem. Při nástupu všechno pomine a soustředíme se jen a jen na utkání.

Ale i tak je zázrak, co se v Plzni za pár let povedlo...

Co zázrak, hotová fantasie, že se závěrečné předkolo Ligy mistrů hraje na stadiónu, který byl ještě před třemi lety v havarijním stavu. Teď je nachystaný a nazdobený na Champions League. Neskutečné, co všechno se v Plzni podařilo.

Teď všechno můžete korunovat postupem do hlavní soutěže. Zvláště, když jste na rozdíl od prvního úspěšného pokusu před dvěma lety tentokrát favority...

A stejně jako proti Kodani chceme a budeme hrát na postup. Už máme sice zaručenu účast v Evropské lize, což je velký úspěch, ale chceme víc. Proto si nepůjdeme s Mariborem jen zahrát, neboť myslíme na účast v hlavní soutěži.

Tentokrát byste na ni měli dosáhnout i proto, že po dvou letech jste mnohem dál, než při zmiňované kvalifikační konfrontaci s Kodaní...

Pochopitelně. Jsme o dva roky starší a také zkušenější, což by nám mělo pomoci. Navíc se spousta našich hráčů dostala do reprezentace, okusili EURO, zahráli si kvalifikaci, takže mají za sebou zkušenosti ze spousty dalších těžkých zápasů, které jsou ještě cennější, než zkušenosti z evropských pohárů. To vše by nám mělo proti Mariboru pomoci.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid