Hlavní obsah

VIDEO: Penalty Sparta cvičí, Poznaň dokáže soka umořit v jedenácté sérii

PRAHA

Postupový scénář samozřejmě v hlavě mají. Vzhledem k hubené domácí výhře 1:0 však odveta třetího předkola Ligy mistrů v Poznani nebude pro fotbalisty pražské Sparty žádnou procházkou. Pokud se jim podaří skórovat, budou čtvrtému předkolu na dosah. Musejí však také počítat s variantou penaltového rozstřelu. A v něm dokáže Poznaň udržet nervy až do jedenácté série!

Článek

Penalty raději ne! Tuhle hororovou loterii nemá rád žádný fotbalista, Letenští navíc moc dobře vědí, jak před nimi v Poznani dopadl Inter Baku.

Ázerbájdžánský tým dokázal na polské půdě vymazat jednogólové manko z domácího zápasu, vymodlit si prodloužení a po něm i penaltový rozstřel. A ten se zapsal mezi fotbalové kuriozity. V desáté sérii proměnil Bronislav Červenka, český legionář v dresu Baku, zcela vyčerpaný se však zranil a od penaltového puntíku ho museli odnést na nosítkách. Pro jedenáctou sérii tedy zbyli už jen brankáři. Hrdinou se stal domácí Kotorowski. Sám proměnil a pokus kolegy Lomaii chytil...

„Ještě štěstí, že jsem ten horor ukončil. V takovém utkání jsem ještě nikdy nehrál. Když se nerozhodlo v prvních pěti sériích, opravdu jsem tušil, že se nakonec dostane i na mě,“ líčil Krzystof Kotorowski.

Sparta trénuje penalty průběžně celou sezónu

Pražané samozřejmě doufají, že dvakrát do téže řeky už polský mistr nevstoupí. Vzhledem k tomu, že Sparta doma vyhrála jen 1:0, by však další penaltové drama nebylo žádným divem. Poznaň se sice v nové sezóně s koncovkou trápí, k nervydrásající koncovce však může vést jeden jediný vstřelený gól.

„Penalty trénujeme průběžně v celé sezóně, mohou nás potkat i v domácím poháru. Nic na tom nemění fakt, jestli právě hrajeme i předkola, nebo ne,“ uklidňuje kouč Jozef Chovanec, že i Sparta bude na penaltovou loterii nachystaná.

Pak by rozhodovaly pevnější nervy - a také zkušenosti. Kdo jich má víc? „Myslím, že na tom jsou oba soupeři asi stejně. Spoléháme na starší hráče, ale také mladí loni nabrali zkušenosti v pohárových bojích. V tomto směru má každý co nabídnout. Ale také Lech má zkušené a stavba jeho týmu je podobná,“ srovnává Chovanec.

Penalty opravdu raději ne...

Reklama

Související témata: