Hlavní obsah

Vrba rozdává před odvetou s Rapidem profilicence. O Sadílkovi vtipkuje

Duel pravdy hned na začátku sezony. Fotbalisté pražské Sparty budou doma ve středeční odvetě 2. předkola Ligy mistrů s Rapidem Vídeň dohánět ztrátu 1:2 z úvodního duelu. Postupující si zajistí minimálně účast v základní skupině Evropské ligy a v dalším předkole narazí na Monako. Naopak poražený tým stále nebude mít jistotu podzimní účasti v pohárech a ve 3. předkole Evropské ligy potká kyperskou Famagustu.

To je na profilicenci, chválil trenér Pavel Vrba Bořka Dočkala za zhodnocení hry RapiduVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Odveta může mužstvu dát klid do celého podzimu. Nebo také ne a start ve skupině některého z pohárů bude dál na vážkách.

Sparta má prázdnou marodku, což je na její poměry z minulých sezon nevídané.

„Momentálně jsou všichni hráči v pořádku. Jen někteří jako Čelůstka mají tréninkové manko, začal teprve nedávno," poukazuje trenér Pavel Vrba na stopera, který byl na EURO členem základní sestavy české reprezentace a končil šampionát se zraněním.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba a kapitán Bořek Dočkal během tiskové konference před odvetou s Rapidem Vídeň.

Letenští ve Vídni brzy vedli a první poločas jim náramně vyšel. Další šance už ovšem neproměnili a konečnou porážkou si hodně zkomplikovali život.

„První zápas nám ukázal, co jsme čekali. Soupeř má kvalitu, dobrou organizaci hry a je velmi nebezpečný v přechodu po naší ztrátě. Věřím, že doma dostaneme zápas pod větší kontrolu než tam. Je důležité, jak my se budeme chovat po ztrátě míče, kterých se těžko vyvarujeme. Soupeř na ně reaguje velmi dobře, musíme jeho brejky zastavovat hned v zárodku," líčí kapitán Bořek Dočkal jako podle trenérské příručky.

„Výborně, to je na profilicenci," usmívá se Vrba.

„Víme, z čeho nás ve Vídni dvakrát trestali, v čem jsou silní. Na to si musíme dát pozor. Vycházet ze zabezpečené obrany, ale taky víme, že musíme vyhrát o dva góly. Zápas by mohl být atraktivní jako v sobotu s Olomoucí, kdy jsme měli 22 střel," dodává zkušený kouč.

Fanoušky během úterý povzbudila zpráva z Nizozemska, že se Sparta vážně zajímá o Michala Sadílka z Eindhovenu. Český reprezentant údajně právě kvůli ní neodletěl s mužstvem do Turecka k pohárově odvetě s Galatasarayem.

„Do konce přestupního období je hodně času, stát se ještě může spousta věcí. Takových vyjádření já jsem slyšel, třeba před dvěma měsíci, že k nám jde Krmenčík. A ani vlastně nevím, kde on nakonec skončil...?" mávne Vrba rukou s poukazem na útočníka, který minulý týden přestoupil do rivalské Slavie.

Reklama

Související témata: