Hlavní obsah

Výhry uměl oslavit, teď je v Česku nejlepší. Expert věří, že opora posune Plzeň do Ligy mistrů

Velký den pro fotbalovou Viktorii Plzeň je tady, v úterý večer může udělat poslední krok do vysněné základní skupiny Ligy mistrů, když doma od 21:00 nastoupí proti Karabachu. První zápas skončil nerozhodně 0:0 a obrovskou oporou českého mistra byl gólman Jindřich Staněk. Právě jeho výkon může být klíčem k vysněnému postupu do elitní soutěže. Myslí si to třeba Martin Vozábal, bývalý fotbalista a nyní sportovní ředitel FC Silon Slovácko. „Přeju si, ať mu vydrží forma. Plzeň ho bude moc potřebovat," říká v pořadu Přímák na Sport.cz.

Postoupí Plzeň do základní skupiny Ligy mistrů, příspěvek z pořadu Přímák s Martinem VozábalemVideo: Sport.cz

 
Článek

Vozábal plzeňskou oporu mezi tyčemi dobře zná ze společného působení v Českých Budějovicích. Přiznává, že současné brankářské jedničce Viktorie možná trvalo trochu déle, než se prosadí, ale momentálně podle experta není v Česku lepší brankář. „Je to fenomén, letí republikou. Je to nejlepší brankář u nás," vysekne poklonu šestadvacetiletému brankáři.

Expert tvrdí, že Staněk vždycky tvrdě a poctivě trénoval, měl talent i předpoklady, jenže taky přiznává, že měl gólman bouřlivější období. „Má rád život, výhru umí oslavit," vzpomíná Vozábal a naznačuje, že má v rukávu celou řadu veselých zážitků.

Postoupí Plzeň do základní skupiny Ligy mistrů, příspěvek z pořadu Přímák s Martinem VozábalemVideo: Sport.cz

Žádný z nich ale do světa nepustí, prohlásí jen, že tohle všechno už je minulosti. „Měl i těžší období, prožil jsem si s ním svoje, ale o to víc jsem rád, že to dopadlo všechno takhle, protože ten kluk je hrozně fajn," uvádí funkcionář v pořadu Přímák na Sport.cz. „Dneska je jinde, výstřelky už má za sebou," přesvědčuje.

Stanice Premier Sport 2 odvysílá úterní odvetu play off Ligy mistrů UEFA mezi Viktorií Plzeň a Karabachem. Přímý přenos, který budou kompletně vyrábět zástupci O2 TV Sport, začíná v úterý 23.8.2022 již ve 20:00 hodin. Ve studiu přivítá dvojice moderátorů ve složení Petr Svěcený a Libor Bouček experty Davida Limberského a Miroslava Jirkala. Do zápasového studia, jenž bude přímo v Doosan Areně, dorazí ale i speciální hosté, přislíbena je účast Daniela Koláře či Marka Ztraceného. Přímým přenosem provede komentátorské duo ve složení Jan Homolka a Aleš Svoboda. Aktuální informace z plochy přinese divákům reportér Radek Šilhan.

Výborné výkony udělaly ze Staňka jednu z osobností ligy, fanoušci Viktorie by mu snesli možná modré z nebe. „Uvědomuje si, že je veřejně známý, lidé na ulicích v Plzni ho jistě poznávají. On si tohle všechno uvědomuje, dozrál. A teď je v Česku nejlepší. Tu šanci si vybojoval a zasloužil," dodává Vozábal.

Co dalšího řekl, se můžete podívat v pořadu Přímák na Sport.cz.

Reklama